nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Kahvaltı Çöreği Malzemeleri
*3 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*Tuz
*1 patates
*125 gr tereyağı
*1 kahve fincanı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurtanın sarısı
*1 tatlı kaşığı anason
*Harcı için
*Yarım demet maydanoz
*100 gr beyaz peynir
*100 gr lor peyniri
*6 dilim dana jambon
*2 akarsu kaşığı kırmızı pul biber
Kahvaltı Çöreği Yapılışı
*Patatesi haşlayıp püre haline gelinceye kadar ezin
*Unu hamur yoğurma kabına eleyin
*Tuzlu ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın
*Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt ve patates püresini ek edin Pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğurun
*Hamurun üzerini ıslak bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin
*İç malzeme için, maydanozu temizleyip kıyın
*Jambonu doğrayıp bir kaseye alın
*Kıyılmış maydanoz, beyaz peynir, lor peyniri ve pul biberi ekleyip karıştırın
*Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça kopartın
*Un serpilmiş tezgahın üstüne alın
*Tatlı tabağı büyüklüğünde açın
*Ortasına iç malzemeyi yerleştirin
*Yufkanın her iki tarafından tutup silindir biçiminde yuvarlayın
*Ay şekline getirip uçlarını elinizle sivriltin
*Kalan hamuru araç gereç bitene değin aynı şekilde hazırlayın Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp anason tohumu serpiştirin
*200 dereceli fırında pişirin
*Ilık servis yapın
Yayınlanma Tarihi: 16 Temmuz 2019
*3 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*Tuz
*1 patates
*125 gr tereyağı
*1 kahve fincanı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurtanın sarısı
*1 tatlı kaşığı anason
*Harcı için
*Yarım demet maydanoz
*100 gr beyaz peynir
*100 gr lor peyniri
*6 dilim dana jambon
*2 akarsu kaşığı kırmızı pul biber
Kahvaltı Çöreği Yapılışı
*Patatesi haşlayıp püre haline gelinceye kadar ezin
*Unu hamur yoğurma kabına eleyin
*Tuzlu ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın
*Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt ve patates püresini ek edin Pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğurun
*Hamurun üzerini ıslak bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin
*İç malzeme için, maydanozu temizleyip kıyın
*Jambonu doğrayıp bir kaseye alın
*Kıyılmış maydanoz, beyaz peynir, lor peyniri ve pul biberi ekleyip karıştırın
*Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça kopartın
*Un serpilmiş tezgahın üstüne alın
*Tatlı tabağı büyüklüğünde açın
*Ortasına iç malzemeyi yerleştirin
*Yufkanın her iki tarafından tutup silindir biçiminde yuvarlayın
*Ay şekline getirip uçlarını elinizle sivriltin
*Kalan hamuru araç gereç bitene değin aynı şekilde hazırlayın Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp anason tohumu serpiştirin
*200 dereceli fırında pişirin
*Ilık servis yapın
Yayınlanma Tarihi: 16 Temmuz 2019