iltasyazilim
FD Üye
Kahvaltı Ekmekleri (Sonntags Brötchen) Tarifi İçin Malzemeler
*200 ml ılık süt (büyük su bardağı)
*200 ml ılık su
*1 yemek kaşığı bal
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yaş maya
*1 tane haşlanmış patates
*Alabildiği kadar un(ben yaklaşık 600 gr kullandım )
İsteğe göre:
*Ceviz
*Kaşar peyniri
Kahvaltı Ekmekleri (Sonntags Brötchen) Tarifi Yapılışı Maya ve bal ılık su ve süte eritilir ve 510 dakika bekletir
Ben önce 500 gr un bir leğene eledim, patatesi (çatalla iyice ezip ) ve tuzu içine karıştırdım (diğer unu yoğururken göz kararıyla ekleyin) Ortasına bir havuz açılır ve mayamız içine akıtılır Tahta kaşıkla kenarından biraz unla karıştırılır Üstü kapalı 510 dakika bekletilir
Bekledikten sonra tahta kaşıkla güzelce hepsi karıştırılır ve elimizle yoğurmaya devam edilir (hamur yapan robotunuz varsa içinde yapın) Çok yumuşak ve biraz yapışkan hamur elde edene kadar yoğurulur Üstü kapalı sıcak bir yerde dinlendirilir Zamanınız varsa 1 buçuk saat bekletin (ben 1 saat bekletim)
Hamur leğenin içinde biraz yoğurulur ve istediğimiz büyüklükte parçalar koparılır Unlanmış bir yerde istediğimiz şekil verilir Una batırılır ve tepsiye dizilir İsteğe göre ister içine, ister hamuruna bir şeyler katabilirsiniz Ben üç tanesinin içine kaşar koydum, kapattım hafif üstüne bastım Biraz kaşarda üstüne koydum Önce boşları yaptım, sonra kaşarlıları en son cevizlileri Artan hamura hafif ezilmiş ceviz katın Biraz yoğurun ve istediğiniz büyüklüte form verin Bıçakla Brötchenlerin üstüne kesik atın, üstü kapalı mayalanmaya bırakılır ( 30 dakika) Sonra üzerlerine biraz su serpilir ve ısınmış fırında 210 derecede 20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirilir (Fırın tabanına bir kase suyu unutmayalım )Fırından çıkartıp üstü kapalı biraz dinlendirelim ve afiyet olsun derim)
Not: Fazla yapıp dondurucuya koyabilirsiniz
*200 ml ılık süt (büyük su bardağı)
*200 ml ılık su
*1 yemek kaşığı bal
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yaş maya
*1 tane haşlanmış patates
*Alabildiği kadar un(ben yaklaşık 600 gr kullandım )
İsteğe göre:
*Ceviz
*Kaşar peyniri
Kahvaltı Ekmekleri (Sonntags Brötchen) Tarifi Yapılışı Maya ve bal ılık su ve süte eritilir ve 510 dakika bekletir
Ben önce 500 gr un bir leğene eledim, patatesi (çatalla iyice ezip ) ve tuzu içine karıştırdım (diğer unu yoğururken göz kararıyla ekleyin) Ortasına bir havuz açılır ve mayamız içine akıtılır Tahta kaşıkla kenarından biraz unla karıştırılır Üstü kapalı 510 dakika bekletilir
Bekledikten sonra tahta kaşıkla güzelce hepsi karıştırılır ve elimizle yoğurmaya devam edilir (hamur yapan robotunuz varsa içinde yapın) Çok yumuşak ve biraz yapışkan hamur elde edene kadar yoğurulur Üstü kapalı sıcak bir yerde dinlendirilir Zamanınız varsa 1 buçuk saat bekletin (ben 1 saat bekletim)
Hamur leğenin içinde biraz yoğurulur ve istediğimiz büyüklükte parçalar koparılır Unlanmış bir yerde istediğimiz şekil verilir Una batırılır ve tepsiye dizilir İsteğe göre ister içine, ister hamuruna bir şeyler katabilirsiniz Ben üç tanesinin içine kaşar koydum, kapattım hafif üstüne bastım Biraz kaşarda üstüne koydum Önce boşları yaptım, sonra kaşarlıları en son cevizlileri Artan hamura hafif ezilmiş ceviz katın Biraz yoğurun ve istediğiniz büyüklüte form verin Bıçakla Brötchenlerin üstüne kesik atın, üstü kapalı mayalanmaya bırakılır ( 30 dakika) Sonra üzerlerine biraz su serpilir ve ısınmış fırında 210 derecede 20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirilir (Fırın tabanına bir kase suyu unutmayalım )Fırından çıkartıp üstü kapalı biraz dinlendirelim ve afiyet olsun derim)
Not: Fazla yapıp dondurucuya koyabilirsiniz