Kahvaltılar tüm aileyi birleştiren hem doyurucu hem de keyifli anların yaşandığı bir öğündür. Bayramlarda daha şahsi olan bayram kahvaltısında yapabileceğiniz tanımlarla huzurlarınızdayız. Birbirinden lezzetli ve sunumu çok şık olacak tanımları bugünkü metnimizde bulabilirsiniz.
Kahvaltı günün en değerli öğündür. Kahvaltıda ne yapsam diye düşünüyorsan artık düşünmene çok gerek kalmadı. Birbirinden eksiksiz kahvaltı tanımları ile kahvaltıya ne yapsam diye düşünmeye son! Kalabalık bir kahvaltı sofrasında 'yok yok' dedirtecek mükemmel lezzetler metnimizde.
KAHVALTI SOFRALARINI GÖRSEL ŞÖLENE ÇEVİRECEK KOLAY VE LEZZETLİ TARİFLER:
KREP TANIMI
GEREÇLER
Bir adet yumurta
Bir su bardağı süt
Bir su bardağı un
Bir tatlı kaşığı şeker
Bir çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Tüm gereçleri bir kabın içinde çırpın. Tavanın içine bir yemek kaşığı yağ koyun ve krep hamurundan ince bir kesim oluşacak formda dökün. Hamuru çok ziyade kızarmayacak formda pişmeye ihtimam gösterin.
Zira çokça pişerse sert bir hal alabilir. Bu biçimde hazırladığınız kreplerin içine peynir ya da reçel sürerek servis edin.
PATATESLİ KAŞIK DÖKMESİ
Bu tanım lezzetli krebin pabucunu dama attıracak! Patatesin ve peynirin buluştuğu tıpkı hengamda pratik olan bu tanımı
YUMURTA-YI HÜMAYUN
Osmanlı devrinde padişahların gözdesi velev bir hanedan geleneği olan Yumurta-yı Hümayun, Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği yemekler arasındaymış. Tanımı
MÜCVER TANIMI
Türk mutfağının sevilen tanımlarından biri olan mücverin en kolay tanımını
KUYMAK TANIMI
Karadeniz mutfağının en şahsi lezzetlerinde olan kuymağı meskeninizde yapmak ve bu eşsiz lezzeti tatmak istiyorsanız bu tanımı deneyebilirsiniz. Tarife
YELPAZE PATATES
GEREÇLER
4 adet orta uzunluk patates
5 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 kol biberiye (arzuya göre)
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
YAPILIŞI
Patateslerin kabuklarını soymadan şıkça yıkayın ve kağıt havlu ile kurutun.
Akabinde bir bıçak yardımıyla tam derine inmeden sık aralıklarla kesin.
Tereyağını eriterek, sarımsakları rendeleyin. Daha sonra biberiye ile karıştırarak patatesleri bir cam fırın tepsisine dizin.
Hazırladığını tereyağlı karışımı fırçayla patateslerin üzerine sürün. Akabinde tuz ve karabiber serperek 180 radde fırında 20 dakika pişirin.
Çıkardıktan sonra kalan yağı da üzerine sürüp tekrar 20 dakika fırında pişmeye bırakın.
Kesinlikle sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun...