Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kahvaltı için kolay ve lezzetli tarifler

Kahvaltı için kolay ve lezzetli tarifler
0
112

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Kahvaltılar tüm aileyi birleştiren hem doyurucu hem de keyifli anların yaşandığı bir öğündür. Bayramlarda daha şahsi olan bayram kahvaltısında yapabileceğiniz tanımlarla huzurlarınızdayız. Birbirinden lezzetli ve sunumu çok şık olacak tanımları bugünkü metnimizde bulabilirsiniz.

Kahvaltı günün en değerli öğündür. Kahvaltıda ne yapsam diye düşünüyorsan artık düşünmene çok gerek kalmadı. Birbirinden eksiksiz kahvaltı tanımları ile kahvaltıya ne yapsam diye düşünmeye son! Kalabalık bir kahvaltı sofrasında 'yok yok' dedirtecek mükemmel lezzetler metnimizde. 

KAHVALTI SOFRALARINI GÖRSEL ŞÖLENE ÇEVİRECEK KOLAY VE LEZZETLİ TARİFLER:

KREP TANIMI

MlxcQ_1541666546_4807.jpg

GEREÇLER

Bir adet yumurta 
Bir su bardağı süt
Bir su bardağı un 
Bir tatlı kaşığı şeker
Bir çay kaşığı tuz 

YAPILIŞI

Tüm gereçleri bir kabın içinde çırpın. Tavanın içine bir yemek kaşığı yağ koyun ve krep hamurundan ince bir kesim oluşacak formda dökün. Hamuru çok ziyade kızarmayacak formda pişmeye ihtimam gösterin.

Zira çokça pişerse sert bir hal alabilir. Bu biçimde hazırladığınız kreplerin içine peynir ya da reçel sürerek servis edin.

PATATESLİ KAŞIK DÖKMESİ

nWw2U_1541238138_1055.jpg

Bu tanım lezzetli krebin pabucunu dama attıracak! Patatesin ve peynirin buluştuğu tıpkı hengamda pratik olan bu tanımı

YUMURTA-YI HÜMAYUN

zZepf_1541666602_6064.jpg

Osmanlı devrinde padişahların gözdesi velev bir hanedan geleneği olan Yumurta-yı Hümayun, Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği yemekler arasındaymış. Tanımı

MÜCVER TANIMI

48bgp_1541666653_5392.jpg

Türk mutfağının sevilen tanımlarından biri olan mücverin en kolay tanımını

KUYMAK TANIMI

2cAQL_1541239136_8759.jpg

Karadeniz mutfağının en şahsi lezzetlerinde olan kuymağı meskeninizde yapmak ve bu eşsiz lezzeti tatmak istiyorsanız bu tanımı deneyebilirsiniz.  Tarife

YELPAZE PATATES

2cBwT_1541666687_7715.jpg

GEREÇLER

4 adet orta uzunluk patates
5 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 kol biberiye (arzuya göre)
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

YAPILIŞI

Patateslerin kabuklarını soymadan şıkça yıkayın ve kağıt havlu ile kurutun.

Akabinde bir bıçak yardımıyla tam derine inmeden sık aralıklarla kesin.

Tereyağını eriterek, sarımsakları rendeleyin. Daha sonra biberiye ile karıştırarak patatesleri bir cam fırın tepsisine dizin.

Hazırladığını tereyağlı karışımı fırçayla patateslerin üzerine sürün. Akabinde tuz ve karabiber serperek 180 radde fırında 20 dakika pişirin.

Çıkardıktan sonra kalan yağı da üzerine sürüp tekrar 20 dakika fırında pişmeye bırakın. 

Kesinlikle sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun...
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt