iltasyazilim
FD Üye
Kahvaltıda Öbür Tatlılar
Kahvaltıda Yapılacak Tatlılar
Kepekli Ballı Ekmek
Malzemeler:
2+13 su bardağı kepekli un
2 su bardağı un
14 su bardağı sıvıyağ
1+12 tatlı kaşığı tuz
1+34 su bardağı su
5 tatlı kaşığı maya
2 yemek kaşığı bal
Yapılışı: Unları derin bir kbın içine ilave edip karıştırın Ardından bir tava ya da geniş bir tencereye ilave edip adamakıllı kavurun Ardından kavurma işleminiz devam ederken diğer malzemeleri ayrı bir kabın içine ilave edip karıştırın Kavrulan unları da ek edin ve pişireceğiniz kalıba aktarın3040 dk dek mayalanmaya bırakın Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve mayalanan hamuru takriben 3040 dk pişirin Fırından çıkardıktan sonra 1520 dk dinlendirin ve dilimleyip servis yapın
Kayısılı Ay Kurabiyeleri
Malzemeler:
100 gr kuru kayısı (sıcak suda yumuşayıncaya değin bekletilmiş)
500 g (4 su bardağı) un
200 ml (1 kutu) krema
70 gr (12 su bardağı) pudra şekeri
125 gr (12 paket) margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
not: hamur toparlanmakta zorlanınca 1,5 paket krema kullanabilisiniz, bu durumda şekeri de bir arz arttırabilirsiniz
Hazırlanışı: Fırınınızı 175 C ye getirip ısıtın Kayısılarınızı süzdürüp minik küpler halinde doğrayın Un, margarin, krema ve pudra şekerini beraberce yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın Hamuru 20 eşdeğer parçaya bölün Herbir parçayı elinizle yuvarlayıp bastırarak yassılaştırın ve aya büyüklüğünde açın Ortalarına kayısıyı paylaştırıp rulo biçiminde sarın İki ucunu bastırarak kapatın Tezgahta ileri geri yuvarlayarak biraz uzatın İki ucunu ortaya içten bükerek ay şeklini verin Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın Sıcak fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye dek pişirin Fırında alıp soğuduktan sonradan pudra şekeri serperek servis yapın
Kakaolu Portakallı Kek
Malzemeler:
3 Tane yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağından 1 parmak beceriksiz süt
1 Su bardağından bir parmak beceriksiz sıvıyağ
1 Portakal kabuğu rendesi
1 Portakalın suyu
1 Çaybardağı damla çikolata
1 Çaybardağı ceviz kırığı
File antep fıstığı
2,5 Su bardağı kakaolu kek unu
Yapılışı: Yumurta ve şekeri mikserle köpük olana kadar çırpın Süt, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve yağıda katarak azıcık daha çırpın Ununu katıp çok az kalsın çırpın Biz kakaolu kek unu kullandığımız için kabartma tozu ve kakao kullanmadık Siz un kullanıyorsanız 1 tane kabartmatozu ve 2 yemek kaşığı kakao kullanın Bir kabın içine damla çikolatayı, ceviz kırığını ve file fıstığı alın bir yemek yemek kaşığı un ilave edip karıştırın Bu kekin dibine yapışmasını önlemek için Kek hamurunın içine katıp kaşıkla karıştırın Yağlamış kek kalıbına boşaltın tezgaha bir iki defa vurunki içindeki hava çıkarak düzleşsin Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika dek pişiirin Herkesin fırın ayarı öbür olabilir siz ayarınızı kendiniz yapın Kızım kek pişip kalıptan çıktıktan daha sonra üstüne sos yaptı Yarım çay bardağı portakal suyuna göz kararı pudra şekeri dökerek karıştırdı üzerine gezdirdi
seçme parça *
Kahvaltıda Yapılacak Tatlılar
Kepekli Ballı Ekmek
Malzemeler:
2+13 su bardağı kepekli un
2 su bardağı un
14 su bardağı sıvıyağ
1+12 tatlı kaşığı tuz
1+34 su bardağı su
5 tatlı kaşığı maya
2 yemek kaşığı bal
Yapılışı: Unları derin bir kbın içine ilave edip karıştırın Ardından bir tava ya da geniş bir tencereye ilave edip adamakıllı kavurun Ardından kavurma işleminiz devam ederken diğer malzemeleri ayrı bir kabın içine ilave edip karıştırın Kavrulan unları da ek edin ve pişireceğiniz kalıba aktarın3040 dk dek mayalanmaya bırakın Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve mayalanan hamuru takriben 3040 dk pişirin Fırından çıkardıktan sonra 1520 dk dinlendirin ve dilimleyip servis yapın
Kayısılı Ay Kurabiyeleri
Malzemeler:
100 gr kuru kayısı (sıcak suda yumuşayıncaya değin bekletilmiş)
500 g (4 su bardağı) un
200 ml (1 kutu) krema
70 gr (12 su bardağı) pudra şekeri
125 gr (12 paket) margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
not: hamur toparlanmakta zorlanınca 1,5 paket krema kullanabilisiniz, bu durumda şekeri de bir arz arttırabilirsiniz
Hazırlanışı: Fırınınızı 175 C ye getirip ısıtın Kayısılarınızı süzdürüp minik küpler halinde doğrayın Un, margarin, krema ve pudra şekerini beraberce yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın Hamuru 20 eşdeğer parçaya bölün Herbir parçayı elinizle yuvarlayıp bastırarak yassılaştırın ve aya büyüklüğünde açın Ortalarına kayısıyı paylaştırıp rulo biçiminde sarın İki ucunu bastırarak kapatın Tezgahta ileri geri yuvarlayarak biraz uzatın İki ucunu ortaya içten bükerek ay şeklini verin Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın Sıcak fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye dek pişirin Fırında alıp soğuduktan sonradan pudra şekeri serperek servis yapın
Kakaolu Portakallı Kek
Malzemeler:
3 Tane yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağından 1 parmak beceriksiz süt
1 Su bardağından bir parmak beceriksiz sıvıyağ
1 Portakal kabuğu rendesi
1 Portakalın suyu
1 Çaybardağı damla çikolata
1 Çaybardağı ceviz kırığı
File antep fıstığı
2,5 Su bardağı kakaolu kek unu
Yapılışı: Yumurta ve şekeri mikserle köpük olana kadar çırpın Süt, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve yağıda katarak azıcık daha çırpın Ununu katıp çok az kalsın çırpın Biz kakaolu kek unu kullandığımız için kabartma tozu ve kakao kullanmadık Siz un kullanıyorsanız 1 tane kabartmatozu ve 2 yemek kaşığı kakao kullanın Bir kabın içine damla çikolatayı, ceviz kırığını ve file fıstığı alın bir yemek yemek kaşığı un ilave edip karıştırın Bu kekin dibine yapışmasını önlemek için Kek hamurunın içine katıp kaşıkla karıştırın Yağlamış kek kalıbına boşaltın tezgaha bir iki defa vurunki içindeki hava çıkarak düzleşsin Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika dek pişiirin Herkesin fırın ayarı öbür olabilir siz ayarınızı kendiniz yapın Kızım kek pişip kalıptan çıktıktan daha sonra üstüne sos yaptı Yarım çay bardağı portakal suyuna göz kararı pudra şekeri dökerek karıştırdı üzerine gezdirdi
seçme parça *