Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kahvaltıda enfes dışı çıtır içi akışkan yumurta tarifi

Kahvaltıda enfes dışı çıtır içi akışkan yumurta tarifi
0
108

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
nefis_citir_yumurta_tarifi_1656577171_1257.jpg

Sabah kahvaltılarında severek tükettiğiniz yumurtaya yeni bir boyuta taşımak ister misiniz? Sucuklu yumurtaya taş çıkaracak, içi akışkan dışı ise çıtır çıtır olan enfes çıtır yumurtanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Sıcak sıcak ağızda dağılan tadıyla çok beğeneceğiz çıtır yumurtanın tarifi haberimizde...



Kahvaltıda farklı farklı lezzetlerle sofralarınızı şölene çevirmek isteyenler için muhteşem bir tarifimiz var. Kahvaltılarda olduğu gibi hızlı öğünlerin de yardımcı besini, hemencecik hazırlanabilen yumurta yemekleri tarifleri, kolayca pişirilebilmesi ve az çaba ile lezzetli sonuçlar vermesiyle en çok tercih edilen yemekler arasında yerini alıyor. Yapımı oldukça basit, yemesi keyifli çıtır yumurta, kızartma olsa bile kesinlikle ağır olmuyor. Peki çıtır yumurta nasıl yapılır? Tarifi yazımızda...

OAXSG_1656577069_2048.jpg

ÇITIR YUMURTA TARİFİ:

MALZEMELER

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet yumurta
1 su bardağı un
2 dal taze biberiye
1 su bardağı ekmek kırıntısı
2 litre su

O1oHj_1551339716_6619.jpg
Çıtır yumurta tarifi


YAPILIŞI

Derin bir tencere içerisine suyu koyup kaynayana kadar bekleyin.

Kaynayan suyun içerisine sirke ve tuzu ekleyin. Kaşıkla suyu hızlıca karıştırırken yumurtalardan birini kaseye kırın ve girdap oluşturduğunuz suyun içerisine yavaşça bırakın.

3 dakika kadar pişirin ve suyunu süzdürerek tencereden alın.

Pişirdiğiniz poşe yumurtayı önce una bulayın sonra bir adet çırptığınız yumurtaya bulayın.

Son olarak taze biberiye ile ekmek kırıntılarını bir kasede karıştırın. Un ve yumurtaya buladığınız poşe yumurtaları ekmek kırıntısına bulayın ve yağda 2 dakika arkalı önlü kızartın.

Soğumasını beklemeden sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Kızgın yağda kızartıp çıtır çıtır lezzetiyle mideye indireceğiniz bu şahane tavuk tanımlarına bayılacaksınız. 1. Schnitzel Tanımı: 3 adet tavuk göğsü 2.5 su bardağı galeta unu 1.5 su bardağı un 3 adet yumurta Sıvı yağ 1/2 yemek kaşığı kekik 1/2 yemek kaşığı toz kırmızı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Ülkemizde bolca bulunan patatesten binbir çeşit yemek yapabilirsiniz. Bu yemekler arasında tadı damaklarda kalacak hemde çocukların çok seveceği patates köftesi de var. Haşlanmış patateslerle hazırlanan bu enfes lezzet yapımı sadece 20 dakika sürüyor. Peki patates köftesi nasıl yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Sabah kahvaltılarından brunchlara, kahve saatinden akşam yemeğine kadar uzanan lezzetiyle sofraları dolduran börek, hem yapımı hem de çeşitliliği ile göz dolduruyor. Yüzyıllardır farklı farklı çeşitleriyle sofralara gelen börekler yörelere göre de değişiklik gösteriyor. Hazırladığımız bu yazıda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Sabah kahvaltılarından brunchlara, kahve saatinden akşam yemeğine kadar uzanan lezzetiyle sofraları dolduran börek, hem yapımı hem de çeşitliliği ile göz dolduruyor. Yüzyıllardır farklı farklı çeşitleriyle sofralara gelen börekler yörelere göre de değişiklik gösteriyor. Hazırladığımız bu yazıda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Tel kadayıfın sadece tatlılara özgü olmadığını kanıtlarcasına hazırladığımız bu nefis içeriğimizin müptelası olacaksınız. Tel kadayıfın dışına verdiği o çıtır çıtır his ile bu tarifler vazgeçilmeziniz olacak. 1. Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi: 300 gr tel kadayıf 60 gr tereyağı 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,497Konular
981,930Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt