iltasyazilim
FD Üye
Kahvaltılık Ajvar Sosu Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 kilo şişe domates
*1 kg kadar kapya biber
*250 gr yeşil biber
*1 kg patlıcan
*10 12 diş sarımsak
*1 su bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı tuz
*2 dolu yemek kaşığı pul biber
Kahvaltılık Ajvar Sosu Tarifi Yapılışı İlk olarak domatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım 2 3 parçaya bölelim
Kırmızı biberlerin yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım bölelim
Yeşil biberleri yıkayıp iki ye bölelim
Rondo ya biraz domates biraz biber biraz sarımsak koyup bir kaç kez çekelim pişireceğiniz tencereye alalım
Bütün malzemeyi bu şekilde rondo dan çekip tencereye dolduralım Üzerine zeytinyağı ilave edin suyunu iyice çekene kadar pişirelim ben yaklaşık 1 saat pişirdim ve harlı ateşte Ve patlıcanları közleyelim soyalım ve tencereye ilave edelim yani biberler iyice suyunu çekmiş olacak almamıza yakın patlıcanları ilave edilecek Bir 3 4 dk sonra tencerenin içine Blenderi koyalım ve iyice inceltelim Bu şekilde de 5 dk daha pişirelim
Ve en son tuzunu pul biberini katıp altını en kısık ayara alalım kaynar kaynar kavanozlara dolduralım Kapakları iyice kontrol edip ters çevirelim Bir gece beklesin sabah güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edelim
Afiyet olsunn
Not : pişirme işlemi domatese göre değişiklik gösterebilir o yüzden ben tencere hızasına 2 parmak aşağıya inene kadar pişirdim biraz katı kıvamlı olduğu için iyice çekmiş olması lazım sik sik karıştırmayı ihmal etmeyin İsterseniz kırmızı biberleri de közleyebilirsinizBen pratik olsun diye bu şekilde yaptın tadı enfestii tavsiye ederim
*1 5 kilo şişe domates
*1 kg kadar kapya biber
*250 gr yeşil biber
*1 kg patlıcan
*10 12 diş sarımsak
*1 su bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı tuz
*2 dolu yemek kaşığı pul biber
Kahvaltılık Ajvar Sosu Tarifi Yapılışı İlk olarak domatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım 2 3 parçaya bölelim
Kırmızı biberlerin yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım bölelim
Yeşil biberleri yıkayıp iki ye bölelim
Rondo ya biraz domates biraz biber biraz sarımsak koyup bir kaç kez çekelim pişireceğiniz tencereye alalım
Bütün malzemeyi bu şekilde rondo dan çekip tencereye dolduralım Üzerine zeytinyağı ilave edin suyunu iyice çekene kadar pişirelim ben yaklaşık 1 saat pişirdim ve harlı ateşte Ve patlıcanları közleyelim soyalım ve tencereye ilave edelim yani biberler iyice suyunu çekmiş olacak almamıza yakın patlıcanları ilave edilecek Bir 3 4 dk sonra tencerenin içine Blenderi koyalım ve iyice inceltelim Bu şekilde de 5 dk daha pişirelim
Ve en son tuzunu pul biberini katıp altını en kısık ayara alalım kaynar kaynar kavanozlara dolduralım Kapakları iyice kontrol edip ters çevirelim Bir gece beklesin sabah güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edelim
Afiyet olsunn
Not : pişirme işlemi domatese göre değişiklik gösterebilir o yüzden ben tencere hızasına 2 parmak aşağıya inene kadar pişirdim biraz katı kıvamlı olduğu için iyice çekmiş olması lazım sik sik karıştırmayı ihmal etmeyin İsterseniz kırmızı biberleri de közleyebilirsinizBen pratik olsun diye bu şekilde yaptın tadı enfestii tavsiye ederim