iltasyazilim
FD Üye
Kahvaltılık Çabuk Sos Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet domates
*1 adet kapya biber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*( Dilerseniz içine baharatta atabilirsiniz damak zevkinize göre ben sade yaptım, sabah baharat ağır geliyor diyenlere çok hafif bir tarif)
Kahvaltılık Çabuk Sos Tarifi Yapılışı Domateslerimizi ve biberimizi yıkadık Gelişi güzel büyük büyük doğradık, tencerimizin içerisine attık kapağını kapatıp kısık ateşte erimeye bırakıyoruz, ara ara açıp bir iki tur karıştırıyoruz, süre tutmadım Fakat bakınca anlaşılıyor erimiş yumuşamış bir kıvama geldiğinde blanderdan geçiriyoruz Ardından yine sıcaklama kaşık yardımıyla ince bir süzekten geçiriyoruzElen giyerek elinizle de yapabilirsiniz, daha sonra geçirdiğimiz harcımızı tekrar tenceremize koyuyoruz Bu kez yağ ve tuzunu ekleyip yine kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz, artık kıvam almaya başladığı için etrafa patlamaya başlıyacaktır Kapağını açmak zorundasınız kendi haline bırakırsanız dibi tutacaktır o yüzden kapağını açıp hızlı bir şekilde karıştırınız, istediğiniz sürülecek kıvamı alana kadar hızlı hızlı karıştırın Belli bir süreden sonra sürülebilir kıvamı alacaktır Ben çok katı yapmadım bal kıvamında yaptım Zaten az olduğu için çabuk tüketicez bozulmaya vakti olmayacaktır Afiyet olsun
*4 adet domates
*1 adet kapya biber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*( Dilerseniz içine baharatta atabilirsiniz damak zevkinize göre ben sade yaptım, sabah baharat ağır geliyor diyenlere çok hafif bir tarif)
Kahvaltılık Çabuk Sos Tarifi Yapılışı Domateslerimizi ve biberimizi yıkadık Gelişi güzel büyük büyük doğradık, tencerimizin içerisine attık kapağını kapatıp kısık ateşte erimeye bırakıyoruz, ara ara açıp bir iki tur karıştırıyoruz, süre tutmadım Fakat bakınca anlaşılıyor erimiş yumuşamış bir kıvama geldiğinde blanderdan geçiriyoruz Ardından yine sıcaklama kaşık yardımıyla ince bir süzekten geçiriyoruzElen giyerek elinizle de yapabilirsiniz, daha sonra geçirdiğimiz harcımızı tekrar tenceremize koyuyoruz Bu kez yağ ve tuzunu ekleyip yine kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz, artık kıvam almaya başladığı için etrafa patlamaya başlıyacaktır Kapağını açmak zorundasınız kendi haline bırakırsanız dibi tutacaktır o yüzden kapağını açıp hızlı bir şekilde karıştırınız, istediğiniz sürülecek kıvamı alana kadar hızlı hızlı karıştırın Belli bir süreden sonra sürülebilir kıvamı alacaktır Ben çok katı yapmadım bal kıvamında yaptım Zaten az olduğu için çabuk tüketicez bozulmaya vakti olmayacaktır Afiyet olsun