iltasyazilim
FD Üye
Kahvaltılık Kapya Biber Sosu Tarifi İçin Malzemeler
*Kırmızı kapya biber (istediğiniz kadar, ben 3 kg dan yaptım 1 5 kg sos çıktı)
*Tuz
Kahvaltılık Kapya Biber Sosu Tarifi Yapılışı Öncelikle biberlerimizin saplarını ayıklayarak çekirdek yuvalarını çıkarıyoruz
Bol suda güzelce yıkıyoruz
İri dilimler halinde doğrayarak geniş bir tencereye aktarıyoruz
Hiç su koymadan pişmeye bırakıyoruz
Biberler kendi sularını salarak pişip yumuşayacaklar
İyice yumuşayan biberlerin eğer fazla suyu varsa süzüyoruz, su kalmayacak
Sularını süzdüğümüz biberleri tencereden almadan el blendırı yardımı ile iyice eziyoruz
Pürüzsüz bir kıvama gelecek
Bu hale gelen biberlere 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz
Sürekli karıştırarak en az 10 dakika kaynatıyoruz
Bu şekilde sıcak sıcak konserve kavanozlarına doldurup ağızlarını sıkıca kapatıyoruz
Temiz bir havlu üzerine kapakları yere bakacak şekilde koyuyoruz
Kavanozların üzerini örterek 1 gece bu şekilde bekletiyoruz
Ertesi gün soğuyan konserveleri serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırıyoruz
İstediğimiz zaman afiyetle tüketiyoruz
İster kahvaltıda zeytinyağı ve kekikle, ister yemeklerde salça niyetine kullanabilirsiniz
*Kırmızı kapya biber (istediğiniz kadar, ben 3 kg dan yaptım 1 5 kg sos çıktı)
*Tuz
Kahvaltılık Kapya Biber Sosu Tarifi Yapılışı Öncelikle biberlerimizin saplarını ayıklayarak çekirdek yuvalarını çıkarıyoruz
Bol suda güzelce yıkıyoruz
İri dilimler halinde doğrayarak geniş bir tencereye aktarıyoruz
Hiç su koymadan pişmeye bırakıyoruz
Biberler kendi sularını salarak pişip yumuşayacaklar
İyice yumuşayan biberlerin eğer fazla suyu varsa süzüyoruz, su kalmayacak
Sularını süzdüğümüz biberleri tencereden almadan el blendırı yardımı ile iyice eziyoruz
Pürüzsüz bir kıvama gelecek
Bu hale gelen biberlere 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz
Sürekli karıştırarak en az 10 dakika kaynatıyoruz
Bu şekilde sıcak sıcak konserve kavanozlarına doldurup ağızlarını sıkıca kapatıyoruz
Temiz bir havlu üzerine kapakları yere bakacak şekilde koyuyoruz
Kavanozların üzerini örterek 1 gece bu şekilde bekletiyoruz
Ertesi gün soğuyan konserveleri serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırıyoruz
İstediğimiz zaman afiyetle tüketiyoruz
İster kahvaltıda zeytinyağı ve kekikle, ister yemeklerde salça niyetine kullanabilirsiniz