iltasyazilim
FD Üye
Kahvaltılık Kapya Biberli Domates Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg kapya biber
*3 kg domates
*3 yemek kaşığı kaya tuzu
*1 kase ceviz içi
*1,5 su bardağı kurutulmuş ekmek içi
*1 2 su bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı kekik
*½ çay kaşığı karabiber
*Birkaç acı biber veya acı pul biber (İsteğe bağlı)
*67 diş sarımsak
Kahvaltılık Kapya Biberli Domates Tarifi Yapılışı Kapya biberler yıkanır, suyu iyice süzdürülür Çekirdekleri, sapları çıkartılır Tenceremize küçük parçalar halinde doğranır
Domatesler yıkanır, suyu süzdürülür Aynı tencereye doğranır Üzerine bir su bardağı su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır
Biber ve domatesler piştikten sonra süzgeçten süzülür Ben çıkan suyu yemek yaparken kullanıyorum
Rondodan geçirilir Benim ki çok sulu kalmadığı için bir daha kaynatmadım Kurutulmuş ekmek içi ile istediğim kıvama geldi
Diğer malzemelerimiz, dövülmüş ceviz içi, baharatlar, sarımsak, zeytinyağı koyulur ve iyice karıştırılır Kavanozlara doldurulur
Eğer hemen kullanmayacaksanız kavanozun üzerine biraz zeytinyağı gezdirirseniz biraz daha dayanma süresi uzar
Ben kabuklarını soymadım Hiç gerek yok gibi rondodan geçince
Baharat seçimi size kalmış Arzu ettiğiniz diğer baharatlardan ilave yapabilirsiniz
Bu malzemeler ile 2 tane yarım kg lık kavanoz, bir tane de 250 gr lık kavanoz çıktı
Benim yaptıklarım yaklaşık en geç bir ay içinde tüketilecek Eğer çok daha uzun dayanmasını istiyorsanız biraz tuz oranını fazla koyup, sıcak sıcak kavanozlara doldurup, kullanacağınız zaman iç malzemelerinizi koyabilirsiniz
Afiyet olsun
*3 kg kapya biber
*3 kg domates
*3 yemek kaşığı kaya tuzu
*1 kase ceviz içi
*1,5 su bardağı kurutulmuş ekmek içi
*1 2 su bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı kekik
*½ çay kaşığı karabiber
*Birkaç acı biber veya acı pul biber (İsteğe bağlı)
*67 diş sarımsak
Kahvaltılık Kapya Biberli Domates Tarifi Yapılışı Kapya biberler yıkanır, suyu iyice süzdürülür Çekirdekleri, sapları çıkartılır Tenceremize küçük parçalar halinde doğranır
Domatesler yıkanır, suyu süzdürülür Aynı tencereye doğranır Üzerine bir su bardağı su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır
Biber ve domatesler piştikten sonra süzgeçten süzülür Ben çıkan suyu yemek yaparken kullanıyorum
Rondodan geçirilir Benim ki çok sulu kalmadığı için bir daha kaynatmadım Kurutulmuş ekmek içi ile istediğim kıvama geldi
Diğer malzemelerimiz, dövülmüş ceviz içi, baharatlar, sarımsak, zeytinyağı koyulur ve iyice karıştırılır Kavanozlara doldurulur
Eğer hemen kullanmayacaksanız kavanozun üzerine biraz zeytinyağı gezdirirseniz biraz daha dayanma süresi uzar
Ben kabuklarını soymadım Hiç gerek yok gibi rondodan geçince
Baharat seçimi size kalmış Arzu ettiğiniz diğer baharatlardan ilave yapabilirsiniz
Bu malzemeler ile 2 tane yarım kg lık kavanoz, bir tane de 250 gr lık kavanoz çıktı
Benim yaptıklarım yaklaşık en geç bir ay içinde tüketilecek Eğer çok daha uzun dayanmasını istiyorsanız biraz tuz oranını fazla koyup, sıcak sıcak kavanozlara doldurup, kullanacağınız zaman iç malzemelerinizi koyabilirsiniz
Afiyet olsun