iltasyazilim
FD Üye
Kahvaltılık Köy Ekmekleri Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı köy ekmeği unu
*Yarım su bardağı kadar normal un
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı ılık süt
*1 paket kuru maya (7 gramlık)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı su
Kahvaltılık Köy Ekmekleri Tarifi Yapılışı Kabın içine unu koyalım Tuzunu atıp biraz karıştıralım Ortasını havuz gibi açarak mayayı ve ılık olan süt ve suyu yavaş yavaş dökelim Ortada mayanın erimesini sağladıktan sonra tereyağını da ekleyerek bir 1015 dakika yoğuralım Hamurumuz kıvam aldığında ılık bir ortamda üstünü örterek 30 dakika mayalanmaya bırakalım Mayalandıktan sonra 10 eşit bezeye bölüp her bir bezeyi elimizle düzgün yuvarlak haline getirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim Bütün bezeleri hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra üstünü temiz bir bezle örterek 60 dakika daha mayalanmaya bırakalım Hamurlar iki katına çıkmış olacak Mayalanan hamurların üzerine bir tabakta karıştırdığımız zeytinyağı ve su karışımından sürüp, tahta kaşığın sapı ile tam ortalarına kesermiş gibi bastırıp çekelim Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 2530 dakika pişirelim Ekmeklerimiz piştiklerinde fırından çıkarır çıkarmaz elimizle üzerilerine hafif su serpiştirip temiz bir bezle üstünü örtelim Yumuşacık ekmeklerimiz servise hazır Afiyet olsun
Not: Ekmeklerin üstüne isterseniz susam ya da çekirdek içi serpebilirsiniz Pişirmeden önce ortalarını bıçak ile yarabilirsiniz
*4 su bardağı köy ekmeği unu
*Yarım su bardağı kadar normal un
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı ılık süt
*1 paket kuru maya (7 gramlık)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı su
Kahvaltılık Köy Ekmekleri Tarifi Yapılışı Kabın içine unu koyalım Tuzunu atıp biraz karıştıralım Ortasını havuz gibi açarak mayayı ve ılık olan süt ve suyu yavaş yavaş dökelim Ortada mayanın erimesini sağladıktan sonra tereyağını da ekleyerek bir 1015 dakika yoğuralım Hamurumuz kıvam aldığında ılık bir ortamda üstünü örterek 30 dakika mayalanmaya bırakalım Mayalandıktan sonra 10 eşit bezeye bölüp her bir bezeyi elimizle düzgün yuvarlak haline getirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim Bütün bezeleri hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra üstünü temiz bir bezle örterek 60 dakika daha mayalanmaya bırakalım Hamurlar iki katına çıkmış olacak Mayalanan hamurların üzerine bir tabakta karıştırdığımız zeytinyağı ve su karışımından sürüp, tahta kaşığın sapı ile tam ortalarına kesermiş gibi bastırıp çekelim Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 2530 dakika pişirelim Ekmeklerimiz piştiklerinde fırından çıkarır çıkarmaz elimizle üzerilerine hafif su serpiştirip temiz bir bezle üstünü örtelim Yumuşacık ekmeklerimiz servise hazır Afiyet olsun
Not: Ekmeklerin üstüne isterseniz susam ya da çekirdek içi serpebilirsiniz Pişirmeden önce ortalarını bıçak ile yarabilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.