iltasyazilim
FD Üye
Kahvaltılık Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*34 bardak un
*1,5 bardak ılık süt
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*250 gr margarin veya tereyağı
*1 paket kuru maya
Sosu için:
*1 çorba kaşığı ketçap
*1 çorba kaşığı salça ve kekik (isteğe göre farklı baharatlar da katılabilir)
Üzeri için:
*Sosis, salam, sucuk, zeytin, kaşar rendesi kullandım siz dilediğiniz malzemeleri katabilirsiniz
Kahvaltılık Pizza Tarifi Yapılışı Öncelikle tarife pizza hamurunu hazırlayarak başlayın Derin bir kaba sütü ve şekeri ve mayayı katın ve iyice karıştırın Bir kap daha alın Tereyağı ile tuzu katın ve iyice yoğurun Daha sonra tereyağlı karışımı sütlü karışıma ilave edip tekrar karıştırın Karışım işlemi bitince unu azar azar ilave edin illa 34 bardak katmanız gerekmez ne kadar alabiliyorsa Iyice yoğrulduktan sonra üstünü örtün ve iki katı olana kadar bekleyin Bu arada sosu hazırlayın bir kasete ketçap, salça ve kekiği koyun ve biraz su katıp sıvı hale getirin Sonra üzerine koyacağınız malzemeleri kesin Hamur mayalandıktan sonra hamurun yarısını ayırın (hamur çok fazla oluyor bu yüzden yarısını dondurucuya koyup ertesi günler tekrar yapabilirsiniz) Biraz un serpin üzerinde hamuru merdane yardımıyla 5 mm kalınlığımda hamur açın ve istediğiniz ölçüde bardaklarla hamurlara bastırarak şekil oluşturun Hamurları fırın kağıdı serilmiş tepsilere yerleştirin Üzerine sosu sürün ve malzemeleri koyun Daha önce ısıtılmış tepside 170 derecede pişirin çıkarmaya 5 dakika kala kadar reddediniz üzerine dökün ve pizzanız hazır
*34 bardak un
*1,5 bardak ılık süt
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*250 gr margarin veya tereyağı
*1 paket kuru maya
Sosu için:
*1 çorba kaşığı ketçap
*1 çorba kaşığı salça ve kekik (isteğe göre farklı baharatlar da katılabilir)
Üzeri için:
*Sosis, salam, sucuk, zeytin, kaşar rendesi kullandım siz dilediğiniz malzemeleri katabilirsiniz
Kahvaltılık Pizza Tarifi Yapılışı Öncelikle tarife pizza hamurunu hazırlayarak başlayın Derin bir kaba sütü ve şekeri ve mayayı katın ve iyice karıştırın Bir kap daha alın Tereyağı ile tuzu katın ve iyice yoğurun Daha sonra tereyağlı karışımı sütlü karışıma ilave edip tekrar karıştırın Karışım işlemi bitince unu azar azar ilave edin illa 34 bardak katmanız gerekmez ne kadar alabiliyorsa Iyice yoğrulduktan sonra üstünü örtün ve iki katı olana kadar bekleyin Bu arada sosu hazırlayın bir kasete ketçap, salça ve kekiği koyun ve biraz su katıp sıvı hale getirin Sonra üzerine koyacağınız malzemeleri kesin Hamur mayalandıktan sonra hamurun yarısını ayırın (hamur çok fazla oluyor bu yüzden yarısını dondurucuya koyup ertesi günler tekrar yapabilirsiniz) Biraz un serpin üzerinde hamuru merdane yardımıyla 5 mm kalınlığımda hamur açın ve istediğiniz ölçüde bardaklarla hamurlara bastırarak şekil oluşturun Hamurları fırın kağıdı serilmiş tepsilere yerleştirin Üzerine sosu sürün ve malzemeleri koyun Daha önce ısıtılmış tepside 170 derecede pişirin çıkarmaya 5 dakika kala kadar reddediniz üzerine dökün ve pizzanız hazır