iltasyazilim
FD Üye
Kahvaltılık Pofuduk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı süt
*Çeyrek su bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru maya (ben fazla beklemeyeceğim için bir paket kullandım sizin vaktiniz varsa daha az koyup mayalanmasını uzun süre bekleyebilirsiniz)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Yaklaşık 4,5 su bardağı un
Üzerine sürmek için;
*1 yumurta sarısı
*1 tatlı kaşığı yoğurt
Kahvaltılık Pofuduk Ekmek Tarifi Yapılışı Maya ve şeker ılık suya dökülerek karıştırılır ve beş dakika kadar bekletilir Ardından diğer malzemeler de eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır Bir saat mayalanması için bekletilir En az ilk halinin 2 katı olmalıdır Ardından yumurta büyüklüğünde bezeler alınır ve yuvarlanır ( İsterseniz çiçek şekli verin isterseniz sadece yuvarlaklar yapın Ben bu ölçülerle bir tane çiçek ekmek, 3 tane de tek tek küçük ekmek yaptım) Ardından 3040 dakika daha tepside mayalandırılır En son üstüne yoğurtla yumurta sarısı karıştırılarak sürülür 180 derece fırında pişirilir Afiyet olsun…
Not: Tadı poğaça ile ekmek arasındadır
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı süt
*Çeyrek su bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru maya (ben fazla beklemeyeceğim için bir paket kullandım sizin vaktiniz varsa daha az koyup mayalanmasını uzun süre bekleyebilirsiniz)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Yaklaşık 4,5 su bardağı un
Üzerine sürmek için;
*1 yumurta sarısı
*1 tatlı kaşığı yoğurt
Kahvaltılık Pofuduk Ekmek Tarifi Yapılışı Maya ve şeker ılık suya dökülerek karıştırılır ve beş dakika kadar bekletilir Ardından diğer malzemeler de eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır Bir saat mayalanması için bekletilir En az ilk halinin 2 katı olmalıdır Ardından yumurta büyüklüğünde bezeler alınır ve yuvarlanır ( İsterseniz çiçek şekli verin isterseniz sadece yuvarlaklar yapın Ben bu ölçülerle bir tane çiçek ekmek, 3 tane de tek tek küçük ekmek yaptım) Ardından 3040 dakika daha tepside mayalandırılır En son üstüne yoğurtla yumurta sarısı karıştırılarak sürülür 180 derece fırında pişirilir Afiyet olsun…
Not: Tadı poğaça ile ekmek arasındadır