iltasyazilim
FD Üye
Kahvaltılık Pufuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler İç malzemeler:
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 paket yaş maya
*4 yemek kaşığı şeker
*1 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*67 su bardağı un
Üzeri için:
*1 yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu
İsteğe göre poğaçaların arasına:
*Beyaz peynir
*Domates
*Maydanoz
Kahvaltılık Pufuduk Poğaça Tarifi Yapılışı 1Derin bir yoğurma kabının içine ılık su, Ilık süt 1 paket yaş mayayı koyup üzerine 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip karıştırıyoruz
2Maya eriyince sıvı yağ, yumurta ve tuz ekleyip tekrar karıştırılır
3Elde edilen edilen karışıma azar azar un ilave edilerek iyice yoğurulur
4Hazırlanan poğaça hamurunun üzeri örtülerek yarım saat mayalanması için dinlendirilir
5Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde poğaçalar kopartılıp yuvarlanılır
6Şekillendirilen pufuduk poğaçalar yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilir
7Yumurta sarısı poğaçaların üzerine sürülür
8Ardından susam, çörek otu poğaçaların üzerine serpiştirilir
9Tepsiye mayalanması için 1520 dk kadar bekletilir
10Önceden ısıtılmış 190° derecelik fırında pişirilir
11İsteğe göre poğaçalara ortadan yarımdan fazla bölerek Bölünen kısma beyaz peynir, dilimlenmiş domatesler ve maydanoz konulur
püf noktası:
Poğaçalar piştikten sonra sertleşmemeleri için fırından alınır
Şimdiden afiyet olsun
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 paket yaş maya
*4 yemek kaşığı şeker
*1 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*67 su bardağı un
Üzeri için:
*1 yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu
İsteğe göre poğaçaların arasına:
*Beyaz peynir
*Domates
*Maydanoz
Kahvaltılık Pufuduk Poğaça Tarifi Yapılışı 1Derin bir yoğurma kabının içine ılık su, Ilık süt 1 paket yaş mayayı koyup üzerine 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip karıştırıyoruz
2Maya eriyince sıvı yağ, yumurta ve tuz ekleyip tekrar karıştırılır
3Elde edilen edilen karışıma azar azar un ilave edilerek iyice yoğurulur
4Hazırlanan poğaça hamurunun üzeri örtülerek yarım saat mayalanması için dinlendirilir
5Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde poğaçalar kopartılıp yuvarlanılır
6Şekillendirilen pufuduk poğaçalar yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilir
7Yumurta sarısı poğaçaların üzerine sürülür
8Ardından susam, çörek otu poğaçaların üzerine serpiştirilir
9Tepsiye mayalanması için 1520 dk kadar bekletilir
10Önceden ısıtılmış 190° derecelik fırında pişirilir
11İsteğe göre poğaçalara ortadan yarımdan fazla bölerek Bölünen kısma beyaz peynir, dilimlenmiş domatesler ve maydanoz konulur
püf noktası:
Poğaçalar piştikten sonra sertleşmemeleri için fırından alınır
Şimdiden afiyet olsun