iltasyazilim
FD Üye
Kahvaltılık Salça Tarifi İçin Malzemeler
*40 kilo kırmızı kapya biber
*3 kasa domates
*1 pança şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*23 pança tuzunu siz ayarlayacaksınız ve yarımlık kavanozlar kapaklar yeni alınacak
Kahvaltılık Salça Tarifi Yapılışı Biberler çekirdeklerinden ayıklanıp temizlenip salçamızı yapacağımız tavaya konulur ama önce tavanın dışını çamurla veya kasede satılan jel deterjanla ince bir kalıp sürüp ateşe öyle koymalıyız temizliğini kolay yapa bilmek için biberlerin hemen ardından domatesle de yıkanıp temizlenip doğranır, kaynamaya konur eriyen biber domates (matkap ucuna harç karıştırmak için kullanılan mikser çubuğu nalburdan alıp kaynattığımız biber ve domates yumuşadıktan sonra kovaya alınıp mikserliyoruz ,resimlerde göreceksiniz ) mikserden geçmiş olan malzememizi kevgir ve kovalara sıkıp kabuklarından arındırıp tüm malzemeyi tekrar kaynatıyoruz, istediğiniz kıvamda oluncaya kadar güzelce kaynatıyoruz, indirmeden önce tuzunu şekerini yağını katıp bi kaç kez karıştırıp özleştirip, tadına bakıp ateşten alıp sıcak sıcak kavanozlara doldurup sıkıca kapatıyoruz, muhafaza edeceğiniz yere koyup istediğiniz zaman açıp afiyetle yeyin Not, 35 kavanoz salça çıktı
*40 kilo kırmızı kapya biber
*3 kasa domates
*1 pança şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*23 pança tuzunu siz ayarlayacaksınız ve yarımlık kavanozlar kapaklar yeni alınacak
Kahvaltılık Salça Tarifi Yapılışı Biberler çekirdeklerinden ayıklanıp temizlenip salçamızı yapacağımız tavaya konulur ama önce tavanın dışını çamurla veya kasede satılan jel deterjanla ince bir kalıp sürüp ateşe öyle koymalıyız temizliğini kolay yapa bilmek için biberlerin hemen ardından domatesle de yıkanıp temizlenip doğranır, kaynamaya konur eriyen biber domates (matkap ucuna harç karıştırmak için kullanılan mikser çubuğu nalburdan alıp kaynattığımız biber ve domates yumuşadıktan sonra kovaya alınıp mikserliyoruz ,resimlerde göreceksiniz ) mikserden geçmiş olan malzememizi kevgir ve kovalara sıkıp kabuklarından arındırıp tüm malzemeyi tekrar kaynatıyoruz, istediğiniz kıvamda oluncaya kadar güzelce kaynatıyoruz, indirmeden önce tuzunu şekerini yağını katıp bi kaç kez karıştırıp özleştirip, tadına bakıp ateşten alıp sıcak sıcak kavanozlara doldurup sıkıca kapatıyoruz, muhafaza edeceğiniz yere koyup istediğiniz zaman açıp afiyetle yeyin Not, 35 kavanoz salça çıktı