iltasyazilim
FD Üye
*
Kahvaltılık Sos (Patlıcanlı) Tarifi İçin Malzemeler
*5 kg Patlıcan
*5 kg Kırmızı Biber
*5 kg Domates
*Sarımsak
*1 yemek kaşığı Tuz
*34 su bardağı Yağ
*Yarım çay bardağı sirke
*5 küp şeker
Kahvaltılık Sos (Patlıcanlı) Tarifi Yapılışı Merhaba herkese
Bütün ailemin severek yediği patlıcanlı biberli sos tarifini vereceğim Ben bu ölçülerle yaklaşık 11 tane orta boy (500 mililitre) kavanoz elde ettim
Öncelikle patlıcanlar 45 yerinden delinerek közlenir (Ben ekmek fırınına verdim)
Kırmızı biberlerde közlenir
Patlıcanlar ve biberler közlendikten sonra sıcağıyla bir poşete alınır ve soğuması için bir süre bekletilir Bu sayede daha kolay soyulacaktır
Soyduktan sonra ince ince doğranır ve bekletilir Daha sonra bir sıcak suyun içine dilediğiniz kadar sarımsaklar atılır ve bekletilir Domateslerin ve sarımsakların kabukları soyularak ya ince ince dilimlenir yada çok ince olmayacak şekilde blenderden geçirilir
Tencere ocağa alınarak yaklaşık 34 su bardağı yağ dökülür, önce domatesler pişirilir İyice piştikten sonra patlıcanlar ve biberler ilave edilir Tuz, sirke ve şeker ilave edilir Bir kez daha kaynadıktan sonra kavanozlara alınır ve hemen ağzı kapatılarak ters çevrilir
Soğuduktan sonra serin ve güneş almayan bir yerde saklayın
1 yıl içerisinde tüketebilirsiniz
Açıldıktan sonra buzdolabında en fazla 3 gün içerisinde tüketilmeli
Afiyet olsun!
Kahvaltılık Sos (Patlıcanlı) Tarifi İçin Malzemeler
*5 kg Patlıcan
*5 kg Kırmızı Biber
*5 kg Domates
*Sarımsak
*1 yemek kaşığı Tuz
*34 su bardağı Yağ
*Yarım çay bardağı sirke
*5 küp şeker
Kahvaltılık Sos (Patlıcanlı) Tarifi Yapılışı Merhaba herkese
Bütün ailemin severek yediği patlıcanlı biberli sos tarifini vereceğim Ben bu ölçülerle yaklaşık 11 tane orta boy (500 mililitre) kavanoz elde ettim
Öncelikle patlıcanlar 45 yerinden delinerek közlenir (Ben ekmek fırınına verdim)
Kırmızı biberlerde közlenir
Patlıcanlar ve biberler közlendikten sonra sıcağıyla bir poşete alınır ve soğuması için bir süre bekletilir Bu sayede daha kolay soyulacaktır
Soyduktan sonra ince ince doğranır ve bekletilir Daha sonra bir sıcak suyun içine dilediğiniz kadar sarımsaklar atılır ve bekletilir Domateslerin ve sarımsakların kabukları soyularak ya ince ince dilimlenir yada çok ince olmayacak şekilde blenderden geçirilir
Tencere ocağa alınarak yaklaşık 34 su bardağı yağ dökülür, önce domatesler pişirilir İyice piştikten sonra patlıcanlar ve biberler ilave edilir Tuz, sirke ve şeker ilave edilir Bir kez daha kaynadıktan sonra kavanozlara alınır ve hemen ağzı kapatılarak ters çevrilir
Soğuduktan sonra serin ve güneş almayan bir yerde saklayın
1 yıl içerisinde tüketebilirsiniz
Açıldıktan sonra buzdolabında en fazla 3 gün içerisinde tüketilmeli
Afiyet olsun!