iltasyazilim
FD Üye
Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler
*4 kilo kırmızı kapya biber
*250 gram sivri biber( acı veya tatlı)
*56 diş sarımsak
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı üzüm sirkesi
*1 silme yemek kaşığı *tuz
*Yarım demet dereotu
Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı Kırmızı biberleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine fırça yardımıyla biraz sıvı yağ sürüyoruz ve fırınımızda közlüyoruz Közledikten sonra sıcak sıcakken bir poşetin içine alıp poşetin ağzını kapatıyoruz 10 dakika kadar beklettikten sonra biberlerin kabuklarını soyuyoruz Daha sonra içlerini de temizleyip yemeklik olacak şekilde kup kup doğruyoruz ve tencereye alıyoruz Üzerine yine yemeklik doğranmış yeşil biberleri, tuz, sıvı yağ ve rendelediğimiz sarımsakları ekleyip kaynamaya bırakıyoruz Ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar daha pişiriyoruz ve sirkesini ekliyoruz 5 dakika daha kaynatıp ufak ufak doğradığımız dere otunu ekleyip karıştırıyoruz Altını kısıp sıcak sıcakken kavanozlara dolduruyoruz Ağızlarını sıkıca kapatıp temiz bir havlunun üzerine ters çeviriyoruz Üzerine de bir örtü örtüp bir gün bekletiyoruz Daha sonra dolaba kaldırıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz Afiyet olsun kahvaltılar da, yemeklerin yanında her zaman tüketilebilir
*
*4 kilo kırmızı kapya biber
*250 gram sivri biber( acı veya tatlı)
*56 diş sarımsak
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı üzüm sirkesi
*1 silme yemek kaşığı *tuz
*Yarım demet dereotu
Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı Kırmızı biberleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine fırça yardımıyla biraz sıvı yağ sürüyoruz ve fırınımızda közlüyoruz Közledikten sonra sıcak sıcakken bir poşetin içine alıp poşetin ağzını kapatıyoruz 10 dakika kadar beklettikten sonra biberlerin kabuklarını soyuyoruz Daha sonra içlerini de temizleyip yemeklik olacak şekilde kup kup doğruyoruz ve tencereye alıyoruz Üzerine yine yemeklik doğranmış yeşil biberleri, tuz, sıvı yağ ve rendelediğimiz sarımsakları ekleyip kaynamaya bırakıyoruz Ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar daha pişiriyoruz ve sirkesini ekliyoruz 5 dakika daha kaynatıp ufak ufak doğradığımız dere otunu ekleyip karıştırıyoruz Altını kısıp sıcak sıcakken kavanozlara dolduruyoruz Ağızlarını sıkıca kapatıp temiz bir havlunun üzerine ters çeviriyoruz Üzerine de bir örtü örtüp bir gün bekletiyoruz Daha sonra dolaba kaldırıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz Afiyet olsun kahvaltılar da, yemeklerin yanında her zaman tüketilebilir
*