Şirin mi şirin, besleyici bir kahvaltıyla önünüzdeyim. Kahvaltının günün en kıymetli öğünü oladuğunu unutmayalım.
Kahvaltı yapmak;
Metabolizmamızı hızlandırır; 9.00 -9.30 'a kadar kahvaltıyı yapmış olmak kıymetlidir.
Gün içinde işlerimizde, derslerimizde dikkatimizi ve verimliliğimizi arttırıyor,
Kahvaltı yaptığımız için öğlen yemeğinde daha denetimli olmamızda yarar sağlıyor.
Böylece kilo denetiminde bize yardımcı oluyor.
Amerikan Beslenme Birliği'ne nazaran, kahvaltı yapan evlatlar:
Günlük besin gereksinimlerini karşılarlar,
Daha yeterli konsantre olurlar,
Sorun çözmedeki yetenekleri gelişir,
Daha uyanık olurlar,
Mektepten daha az uzak kalırlar,
Fizikî olarak daha faal olurlar.