Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kahveli Bisküvili Pasta Tarifi

Kahveli Bisküvili Pasta Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Kahveli Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

*( 200 ml’lik bardak ölçüsü )
*40 adet petibör bisküvi
*300 ml ılık koyu kahve ( 1 5 su bardağı ılık suya 2 yemek kaşığı kuru kahve )

Benmari usulu çikolata için gerekenler :

*150 gr bitter çikolata
*2 yemek kaşığı süt
*25 gr tereyağ

Benim Kullandığım Kahveli Kreması için :

*3 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*2 yumurta sarısı
*34 (bir yarımir çeyrek) toz şeker ( 150 ml ) yani yarım su bardağından 1 parmak fazla
*1 yemek kaşığı nişasta (Silme’den az fazla olacak )
*2 yemek kaşığı un (Silme’den az fazla olacak )
*1 tatlı kaşığı granül kahve (Kuru kahvenescafe )
*Üstüne serpmek için Kakao Süslemesi sizin zevkinize kalmış

Kahveli Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pastanın kahveli kremasını hazır edelim çünkü pişmesi yarım saat sürüyor
*İlk önce tencereye süt ile vanilya konur karıştırılır ve kısık ateşte hafif ısıtılır
*Ilıktan az sıcak olacak şekilde ve sonra altını kapatalım
*Ayrı bir kapta 2 yumurta sarısı ile şekeri varsa mikserle çırpalım yada spatula ile birbirine iyice yedirelim ve içine 1 yemek kaşığı nişasta ardından 2 yemek kaşığı unu katıp onları da karışıma yedirelim
*Ardından sütlü karışımdan bir kepçe alıp yumurtalı karışımın içine döküp bir güzel karıştıralım
*Karışım pütürsüz ve cıvık hale gelince de sütün içine geri döküp ardından ateşi açıp kısık ateşte krema kıvamı alana kadar karıştıra karıştıra pişirelim
*30 dakika kadar sürüyor ama sonuç harika
*Krema kıvamına gelince ocaktan alıp 30 dakika kadar oda sıcaklığında soğutalım
*Krema oda ısısında soğuduktan sonra yarısını bir kaba ayırıp içine 1 tatlı kaşığı kahve katıp iyicene karıştıralım böylece pasta araları için kullanmaya hazır hale geldi
*Şimdi de benmari usulu çikolatayı eritmek için tencerede yarıdan az su doldurup ateşe alalım ve geniş bir cam kaseyi üstüne koyalım
*Çikolatayı cam kasenin içine boşaltıp sütü katıp karıştıralım erimeye bırakalm
*Çikolata eridiğinde cam kaseyi tencerenin üstünden alalım ve içine 25 gr tereyağı katıp şöyle bir iki karıştırıp kenara bırakalım ılıması için
*Şimdi 1 5 su bardağı ılık suya kahve koyup sonra ilk kat bisküvileri teker teker kahveye hemen batırıp çıkaralım bekletmeden ve düz bir zemine yada dikdörtgen servis tabağına dizelim ve ince bir tabaka kahve kremasını dikkatli bir şekilde yayalım ve bir kat daha bisküviyi aynı şekilde ıslatarak dizip ve üstüne yine kremadan ince bir tabaka yayıp böylece dört kat krema ve beşinci en üst katta bisküvi olacak şekilde işlemi bitirelim
*Şimdi de bisküvili pastayı bozdolaba koyalım 40 dakika ile 1 saat kadar dinlendikten sonra çıkarıp çikolata sosunu pastanın üstüne dökelim ardından üzerine kakao serpiştirelim ve istediğiniz gibi süsleyin ??Afiyet olsun kolay gelsin şimdiden

NOT :
??Her katta sekiz bisküvi olacak şekilde dizilir araları krema sürülerek beş kat yapılacak
?? Kremanın bütün malzemeleri en son süte katıp kısık ateşte yaklaşık 30 dakikada pişiyor
??Benim kullandığım krema başka bir tariften aldım bir tek bu tarifteki kahveyi ekledim ve bence çok yakıştı bu tarife
??Bu Krema miktarı çok olduğu için kalanını daha sonra başka tatlılarda kullanmak için bozdolapta 2 gün durabilir yada buzlukta dondurabilirsiniz
??Çikolata sosu katılaşırsa bisküvinin üstüne dökmeden önce az süt katıp karıştırın sıvılaşlçaktır
?Bu tarifi Gurme programından aldım ama kahveli kreması tereyağlı olduğu için bana ağır gibi geldi o yüzden değiştirdim fakat aşağıda malzeme ve tarifi yazdım belki seven vardır diye
Asıl tarifteki Kahveli Kreması için gerekenler :
100 gr pudra şekeri (Yarım su bardağı )
125 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı granül kahve (Nescafe yada Jacobs)
2 yumurta sarısı
Hazırlanışı :
Asıl tarifteki kahveli kremayı hazır etmek için mikser kabı içine pudra şekeri tereyağ ve granül yani kuru kahve ile yumurta sarlarını katıp mikserle karıştırın Pürüzsüz hale gelince kenarda bırakalım Çünkü bisküvi katları arasına kullanacağız
Kremalı kahve az olduğu için dört kata ince birer kat ve eşit şekilde yayalım

858,506Konular
982,850Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt