iltasyazilim
FD Üye
Kek için
2 buçuk su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
34 su bardağı tereyağı
3 yumurta
23 su bardağı ayran (oda sıcaklığında)
14 su bardağı acıbadem likörü
Tuz
Dolgusu için
250 g krem peynir (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
Kahve
Streusel
1 su bardağı açık kahverengi şeker
13 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 su bardağı tereyağı
2 buçuk su bardağı un
Tuz
Kahveli ve acıbademli pasta hazırlanışı
Geniş bir kaba un, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyin Tereyağını ekleyin ve karıştırın Karışım kalın ve gevrek olacaktır Yumurta, ayran ve acıbadem likörünü ekleyin Pürüzsüz ve kabarık bir görüntü elde edene kadar 23 dakika kadar karıştırın Kalıbınıza bu karışımın yarısını dökün Dolgusu için başka büyük bir kapta; krem peynir, kahve, şeker ve yumurtayı karıştırın Kabarık ve akıcı bir kıvam elde edene kadar 35 dakika çırpın Bu karışımı, kalıbınızdaki karışımın üzerine kaşıkla yayın Ayırdığınız karışımı krem peynirli karışımın üzerine eşit miktarda yayın Struesel için kahverengi ve beyaz şeker, tarçın ve tuzu karıştırın Tereyağını ve unu ekleyip parmak uçlarınızla karıştırın Karışımı kekin üzerine serpin 160 derece önceden ısıtılmış fırında 4550 dakika pişirin
2 buçuk su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
34 su bardağı tereyağı
3 yumurta
23 su bardağı ayran (oda sıcaklığında)
14 su bardağı acıbadem likörü
Tuz
Dolgusu için
250 g krem peynir (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
Kahve
Streusel
1 su bardağı açık kahverengi şeker
13 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 su bardağı tereyağı
2 buçuk su bardağı un
Tuz
Kahveli ve acıbademli pasta hazırlanışı
Geniş bir kaba un, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyin Tereyağını ekleyin ve karıştırın Karışım kalın ve gevrek olacaktır Yumurta, ayran ve acıbadem likörünü ekleyin Pürüzsüz ve kabarık bir görüntü elde edene kadar 23 dakika kadar karıştırın Kalıbınıza bu karışımın yarısını dökün Dolgusu için başka büyük bir kapta; krem peynir, kahve, şeker ve yumurtayı karıştırın Kabarık ve akıcı bir kıvam elde edene kadar 35 dakika çırpın Bu karışımı, kalıbınızdaki karışımın üzerine kaşıkla yayın Ayırdığınız karışımı krem peynirli karışımın üzerine eşit miktarda yayın Struesel için kahverengi ve beyaz şeker, tarçın ve tuzu karıştırın Tereyağını ve unu ekleyip parmak uçlarınızla karıştırın Karışımı kekin üzerine serpin 160 derece önceden ısıtılmış fırında 4550 dakika pişirin