iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
200 gr toz şeker
4 yumurta
85 gr kakao
140 gr kek unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı süt
Kreması için
500 gr mascarpone peyniri ya da labne peyniri
100 gr toz şeker
3 yemek kaşığı granül kahve
Süslemek için
Çikolatalı kahve çekirdekleri
Rendelenmiş çikolata
Kahveli ve mascarpone’lu pasta hazırlanışı
Tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Teker teker yumurtaları ekleyin Kakao, kek unu ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin Son olarak süt ekleyip karıştırın ve hamuru 20 cm’lik iki kelepçeli kek kalıbına paylaştırın 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın Kreması için, peynir ve şekeri mikserle iyice çırpın Granül kahveyi ekleyip karıştırın İki kekin arasına ve üzerine kremayı yayın Üzerini rendelenmiş çikolata ve kahve çekirdekleri ile süsleyerek servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin Dilimleyerek servis yapın
200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
200 gr toz şeker
4 yumurta
85 gr kakao
140 gr kek unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı süt
Kreması için
500 gr mascarpone peyniri ya da labne peyniri
100 gr toz şeker
3 yemek kaşığı granül kahve
Süslemek için
Çikolatalı kahve çekirdekleri
Rendelenmiş çikolata
Kahveli ve mascarpone’lu pasta hazırlanışı
Tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Teker teker yumurtaları ekleyin Kakao, kek unu ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin Son olarak süt ekleyip karıştırın ve hamuru 20 cm’lik iki kelepçeli kek kalıbına paylaştırın 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın Kreması için, peynir ve şekeri mikserle iyice çırpın Granül kahveyi ekleyip karıştırın İki kekin arasına ve üzerine kremayı yayın Üzerini rendelenmiş çikolata ve kahve çekirdekleri ile süsleyerek servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin Dilimleyerek servis yapın