Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kahvenin Halleri

Kahvenin Halleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kahvenin Halleri Tarifi İçin Malzemeler

*Merhabalar arkadaşlar bu düşünce*bayadır aklımdaydı, ben kahve bastasıyım*hertürlü kahveyi denedim ve bunların dercelendirmesini yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz
*İçtiğimiz kahvelerin adını biliyor muyuz? Birinin diğerinden farkı ne? Gibi pek çok soruya yanıt bulmuş olacaksınız bu yazının sonunda

Sayfamı Türk*Kahvesi ile açmak*istiyorum evet çok kahve denemiş olabilirim fakat Türk*Kahvesi kadar hiç bir kahve beni dinlendirmedi onun tadını*hiç birşey veremez bunları söylemekten*geçemicem, yanındaki ikramliklar olsun onunla birlikte ayrılmaz*üçlü lokum soğuk su ve Türk Kahvesi benim vazgecilmezimdir
Kafein ise bazı bitliklerde ve yiyeceklerde bulunduğu gibi kahvedede doğal olarak bulunur, vucudu ve beyni uyarısı*özelliğe sahiptir
?Türk Kahvesi: Kahve çekirdekleri ağır*ateşte kavrulur ve ince bi şekilde çekilir
?Espresso: Basit bir kahvenin çekilmiş*halidir Çok sert bir kahvedir Yumuşatılması*için krema, krem santi, tarçın, çikolata kullanılabilir
?Macchiato: Köpürtülmüş süt köpüğü*ile servis edilir Daha çok espressonun üzerine süt köpüğü*dökülmüş halidir
?Viennese: Espressonun üzerine krema veya krem santi dökülmüş*halidir
?Coffee Latte: Espressonun süt ile karışımıdır daha sonra köpürtülmüş*süt köpüğü*ile servis yapılır Büyük*bardaklar ile servis edilir
?Flat White: Espressonun üzerine iki katı kadar süt ilave edilmiş halidir
?Coffee Breve: Espressonun üzerine iki katı kadar süt ve süt köpüğü*eklenmiş halidir
?Cappuccino: Latteye benzer fakat espressonun üzerine süt ve süt köpüğü*konulmuş halidir Küçük*fincan ile servis edilir
?Coffee Mocha: Latte gibi yapılışı*vardır, tek farkı üzeri süt köpüğü*ve farklı sunum şeklidir*bunlarda çikolata sos vb
?Americano: Espressoya su ilave edilmiş halidir
?Latte Macchiato: Bardağın en alt kısmına*sıcak süt konulur ama sütü*çırpmanız*önerilir ve üzerine espresso dökülür
?Red Eye: Espressonun üzerine filitre normal kahve dökülmüş*halidir
?Sutlu Filitre Kahve: Süte*filiste kahvenin eklenmiş demlenmiş halidir

858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt