Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaim'in zuhuru-2

Kaim'in zuhuru-2
0
133

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Bismillahirrahmanirrahiym

1Kaim'in Kıyamından önce vuku bulacak alametler

5 …Muhammed bin Müslim’den: İmam Caferi Sadık aleyhisselam şöyle buyurdu:
Kaim’in kıyamından önce belirtiler vardır: “Yüce Allah tarafından mümin kullarına belalar gelecektir Bu belirtiler nelerdir? Diye arzettim
Buyurdu ki: O, Allah azze ve celle’nin şu buyruğudur “Sizleri korku, açlık, mal, can ve mahsullerin eksilmesi ile mutlaka imtihan edeceğiz Ve sabredenleri müjdeleLinkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Buyuruyor ki: Siz müminleri mutlaka imtihan edeceğiz Korku ile yani saltanatlarının sonlarına doğru filanca (Abbas) oğullarının hükumeti ile korkutacağız Ve açlıkla, yani mahsullerin pahalılığı ile Malların azalması yani, ticaretlerin kesat olması ve faziletinin azalması Canlar (ın azalması) yani, hızlı ve ani ölümler Mahsuller(in azalması) yani, çiftçiliğin azalması ve meyvelerin bereketinin azalması Sabredenleri müjdele yani, işte o zaman Kaim aleyhisselam’ın zuhuru ile (onları müjdele)
Sonra bana buyurdu ki: Ey Muhammed! Bu onun te’vilidir (asıl mana ve yorumu budur) Allah azze ve celle buyuruyor ki: “Onun tevilini sadece Allah ve ilimde derin olanlar bilirlerLinkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız Mübarek “Bakara suresi, 155 ayeti şerife

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız Mübarek “Ali İmran 7 ayeti şerife

(Okuyan anlamışdırŞuanda Hemen hemen veya Yukarıdaki sözde geçen Bütün Alametler zuhur etmişdir(Allahu Alem)

İsbağ bin Nebate şöyle der: Emirülmüminin aleyhisselam’ın şöyle buyurduğunu duydum: “Doğrusu Kaim’den önceki yıllar çok hilecidir O yıllarda doğru söyleyenler yalanlanacak, ve yalancılar tasdik edilecek Orada “mahiller önem kazanacak “Bir hadise göre Riveybezeler konuşacaktır Arzettim ki: Riveybeze ve Mahil nedir? Buyurdu ki: Kur’an okumuyor musunuz? Kuran buyuruyor: “Onun mihali (hilesi) çoktur ve şiddetlidirLinkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız Buyurdu ki: Yani hileci

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız Mübarek “Ra’d suresi 13 ayeti şerife

(Açıklamaya gerek var mı?Allah(cc)'u Bizi Hilecilerin şerrinden korusun)

Ebu Basir şöyle der: İmam Caferi Sadık aleyhisselam şöyle buyurdu: “Kaim, Aşura günü kıyam edecek(Dikkat Edin Aşura günü)

Ali bin Muhammed bin A’lemi Ezdî, babasından o da dedesinden Emirülmüminin aleyhisselam’ın şöyle buyurduğunu nakleder: “Kaim’in kıyamından hemen önce kızıl ölüm, beyaz ölüm, mevsim çekirgesi ve mevsime ait olmayan kana benzer kızıl çekirgeler çıkacaktır Kızıl ölüm katlimdır, beyaz ölüm ise taun’dur(Günümüzde Katliamlar çoğalmışdırTaun Hastalıkdır bildiğim kadarıylaTaunun Manasını araştıralım inşaAllah)

İbrahim bin Übeydullah bin Alâ babasının şöyle dediğini nakleder İmam Caferi Sadık aleyhisselam şöyle buyurdu: Emirülmüminin aleyhisselam kendisinden sonra Kaim’in kıyamına kadar gerçekleşecek olan olaylardan bahsetti Bunun üzerine Hüseyn aleyhisselam dedi ki: Ey Emirülmüminin! Allah yeryüzünü ne zaman zalimlerden temizleyecek? Emirülmüminin aleyhisselam şöyle buyurdu: “Dökülmesi haram kanlar dökülmedikçe Allah yeri zalimlerden temizlemeyecektir Sonra uzun bir hadiste Emevilerle Abbasilerin durumunu anlattıktan sonra şöyle buyurdu Kaim Horasan’da kıyam ettiğinde Kufe ve Moltan’a galip gelecek ve Beni Kâvân adasınıLinkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız ele geçirecek Ve bizden olan bir Kaim Gilan’da kıyam edecek ve Abir’lilerle Deyleman’lılarLinkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız ona itaat edecekler Ve köşe bucakta benim oğluma yardım edecek olan dağınık Türk bayrakları zuhur edecek Onlar kısa aralıklarla zuhur ederken Basra şehri harabe olacak ve emirlerin emiri Mısır’da kıyam edecek
Sonra Hz Ali uzun bir hikayeden sonra şöyle buyurdu: İşte binlerce insan teçhizatını kuşanıp da herkes gruplara ayrılınca ve bir koç öldürüldüğünde orada bir başkası kıyam edecek ve fitneler çıkaracak, kafirler helak olacak Sonra arzulanan Kaim ve meçhul imam kıyam edecek Onundur şeref ve fazilet O senin oğlundur ey Hüseyn Onun gibi evlat yoktur İki rüknün arasında zuhur edecek ve iki eski elbisenin arasında insanlara ve cinlere galip gelecek Ve hiçbir yeri ekilmemiş bırakmayacak Onun zamanına ulaşanlara ve ona katılıp onun günlerini görenlere ne mutlu

16Moltan, Pakistan’ın güney şehirlerinden biridir Beni Kavan adası ise bugünkü İran körfezindeki “Laft adasıdır

17Abir ve Deyleman, İran’ın kuzeyinde Hazar denizinin güneydoğusundaki iki şehir olup, bugün Gorgan adıyla anılmaktadır

(Kaim Horasan'da kıyam ettiğinde ifadesi dikkate alınmalıdırHorasan ifadesinin Bir Manası Türklerin yaşadığı yer olarakda söylenir(Allahu Alem)İyice Araştırlması gereken bir ifade)

(Kaim'e Yardım edecek olan Dağınık Türk Bayrakları zuhur edecekinşaAllah HzMehdi(As)'a Türkler yardım edecekdirAllahu Alem)

(Devamı gelecek inşaAllah)

858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt