Herkesin bayılarak yediği lezzetli mi lezzetli kajun baharatlı tavuğu konutta yapmak çok kolay! Bu nefis tarifle arkadaşlarınızı hanede ağırlayabilirsiniz...
Kajun Baharatlı Tavuk Tanımı
Gereçler;
2 kilo tavuk göğsü
1,5 su bardağı un
2-4 yemek kaşığı kajun baharatı
1/2 çay kaşığı soğan tozu
1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
2 yumurta
1 yemek kaşığı su
Kızartmak için likit yağ
Kajun Baharatlı Tavuğun Hazırlanışı
Bir kabın içerisinde un, kajun baharatı, soğan ve sarımsak tozlarını harmanlayın. Daha ziyade baharat isteyip istemediğinizi görmek için tadın. İsterseniz daha çokça kajun baharatı ekleyin. 2. bir kapta yumurtaları ve suyu çırpın. Bir kenara koyun. Derin bir tencerede yağı ısıtın. Şeritler halinde kestiğiniz tavukları evvel unlu karışıma daha sonra yumurtalı karışıma ve tekrar unlu karışıma batırın. Tüm tavuk kesimlerine tıpkı süreci uygulayın. Isınan yağa tavukları atın ve kızarana kadar pişirin.