nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Kakaolu Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı toz şeker
*3 yumurta
*Yarım su bardağından biraz pozitif istikrarsız yağ
*25 su bardağı un (un miktarını kek hamurunun kıvamına tarafından ayarlayabilirsiniz)
*1 şişe içme sodası
*2 yemek yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kakao
*Ceviz içi (miktarı arzunuza kalmış)
Kakaolu Cevizli Kek Tarifi Yapılışı Kek severler için hoş bir tarifle birlikteyiz gelelim tarifimize öncelikle fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım 2 yumurta ve şekeri uygun bir şekilde çırpalım Vanilyayı ekleyelim Tekrar çırpalım İçme sodasını değişken yağı ekleyelim Kakao ve unu eleyip karıştıralım Böylece kekimiz koyu bir renk alacaktır gitgide hamura unu ekleyerek çırpalım (hamurumuz koyu akışkan bir hal alınca un koymayalım) En son kabartma tozunu ve cevizi ekleyip karıştıralım (ceviz kırıklarını unlarsak hamurun içinde çökmesini önlemiş oluruz) Kek kalıbını yağlayıp hamurumuzu dökelim Fırına verelim 170 derecelik fırında 40 dk pişirelim
Ilk 30 dk baştan başa fırının kapağını açmayın ama kek çökmesin Kekin piştiğini anlayışlı olmak için bıçak batıralım, bıçak hamurlu çıkarsa azıcık daha pişirelim
Pişince fırından çıkartıp 10 dk dinlendirip servis tabağına alalım
Yanına demli bir çayla servis hazırlanmış demektir
Sevdiklerinizle kek tadında güzel günler dilerim
*1 su bardağı toz şeker
*3 yumurta
*Yarım su bardağından biraz pozitif istikrarsız yağ
*25 su bardağı un (un miktarını kek hamurunun kıvamına tarafından ayarlayabilirsiniz)
*1 şişe içme sodası
*2 yemek yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kakao
*Ceviz içi (miktarı arzunuza kalmış)
Kakaolu Cevizli Kek Tarifi Yapılışı Kek severler için hoş bir tarifle birlikteyiz gelelim tarifimize öncelikle fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım 2 yumurta ve şekeri uygun bir şekilde çırpalım Vanilyayı ekleyelim Tekrar çırpalım İçme sodasını değişken yağı ekleyelim Kakao ve unu eleyip karıştıralım Böylece kekimiz koyu bir renk alacaktır gitgide hamura unu ekleyerek çırpalım (hamurumuz koyu akışkan bir hal alınca un koymayalım) En son kabartma tozunu ve cevizi ekleyip karıştıralım (ceviz kırıklarını unlarsak hamurun içinde çökmesini önlemiş oluruz) Kek kalıbını yağlayıp hamurumuzu dökelim Fırına verelim 170 derecelik fırında 40 dk pişirelim
Ilk 30 dk baştan başa fırının kapağını açmayın ama kek çökmesin Kekin piştiğini anlayışlı olmak için bıçak batıralım, bıçak hamurlu çıkarsa azıcık daha pişirelim
Pişince fırından çıkartıp 10 dk dinlendirip servis tabağına alalım
Yanına demli bir çayla servis hazırlanmış demektir
Sevdiklerinizle kek tadında güzel günler dilerim