iltasyazilim
FD Üye
Kakaolu Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*100 gram eritilmiş margarin
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı irmik
*2, 5 su bardağı un
Şerbeti için
*2, 5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*3 damla limon suyu
Üzeri için
*Hindistan cevizi
Kakaolu Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce şerbet malzemeleri bir tencereye alınarak güzelce kaynatılıp bir kenara soğumaya bırakılır Diğer yandan kurabiye malzemeleri karıştırılarak yoğurulur Merdane yardımı ile açılır Çay bardağı ile kesilir üç dört tane kalınlığı size bağlı kenarları üst üste gelecek şekilde konur Daha sonra rulo şeklinde sarılır Bıçak ile ortadan kesilip yağlanmış borcama dizilir 180 derecede kızarana kadar pişirilir Daha sonra soğuyan şerbet sıcak tatlıların üzerine dökülür Oda ısısına gelen tatlımız buzdolabında 2 saat dinlendirilir Daha sonra üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir Afiyet olsun
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*100 gram eritilmiş margarin
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı irmik
*2, 5 su bardağı un
Şerbeti için
*2, 5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*3 damla limon suyu
Üzeri için
*Hindistan cevizi
Kakaolu Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce şerbet malzemeleri bir tencereye alınarak güzelce kaynatılıp bir kenara soğumaya bırakılır Diğer yandan kurabiye malzemeleri karıştırılarak yoğurulur Merdane yardımı ile açılır Çay bardağı ile kesilir üç dört tane kalınlığı size bağlı kenarları üst üste gelecek şekilde konur Daha sonra rulo şeklinde sarılır Bıçak ile ortadan kesilip yağlanmış borcama dizilir 180 derecede kızarana kadar pişirilir Daha sonra soğuyan şerbet sıcak tatlıların üzerine dökülür Oda ısısına gelen tatlımız buzdolabında 2 saat dinlendirilir Daha sonra üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir Afiyet olsun