nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Kakaolu Haşhaşlı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı istikrarsız yağ
*1 su bardağı şeker
*15 çorba kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı dek un ( 33 5 su bardağı un )
Üstteki malzemesi;
*Yarım paket haşhaş
Şerbeti için;
*1 su bardağı şeker
*15 su bardağı ılık su
Kakaolu Haşhaşlı Tatlı Tarifi Yapılışı Şerbeti ilk olarak (pişirmeden) ayrı bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın Soğumaya bırakın
Hamur harcını hazırlamaya başlamadan dip anekdot Keklerdetatlılarda vb ürünlerde defalarca sıvılar ilk kez karıştırılır
Şeker ve yumurta karıştırılır (Kabarması için) Ardından istikrarsız yağ ve margarin elle değil olana dek karıştırılır daha sonra katı malzemeler eklenir
Top haline getirilir ve üstteki kısımları haşhaşa batırılıp tepsiye dizilir 180 derece önceden ısıtılmış fırında takriben 15 dk değin pişirilir
Fırından çıktığında üzerine soğuk şerbet dökülür Soğuması beklenip servis sunulur
Verdiğiniz top boyutuna tarafından, yaklaşık 3035 top çıkar
Ve tekrar bir dip not: kurabiye ve sanki yaptıklarınızı fırından erken çıkarın fırının içerisinde illa sertleşmesini beklemeyin Bu sefer fazla kuru olur Fırından çıktığın da yumuşak olsa bile bir süre sonradan dışı sertleşiyor Ve içi yumuşacık oluyor
Sağlık olsun
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı istikrarsız yağ
*1 su bardağı şeker
*15 çorba kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı dek un ( 33 5 su bardağı un )
Üstteki malzemesi;
*Yarım paket haşhaş
Şerbeti için;
*1 su bardağı şeker
*15 su bardağı ılık su
Kakaolu Haşhaşlı Tatlı Tarifi Yapılışı Şerbeti ilk olarak (pişirmeden) ayrı bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın Soğumaya bırakın
Hamur harcını hazırlamaya başlamadan dip anekdot Keklerdetatlılarda vb ürünlerde defalarca sıvılar ilk kez karıştırılır
Şeker ve yumurta karıştırılır (Kabarması için) Ardından istikrarsız yağ ve margarin elle değil olana dek karıştırılır daha sonra katı malzemeler eklenir
Top haline getirilir ve üstteki kısımları haşhaşa batırılıp tepsiye dizilir 180 derece önceden ısıtılmış fırında takriben 15 dk değin pişirilir
Fırından çıktığında üzerine soğuk şerbet dökülür Soğuması beklenip servis sunulur
Verdiğiniz top boyutuna tarafından, yaklaşık 3035 top çıkar
Ve tekrar bir dip not: kurabiye ve sanki yaptıklarınızı fırından erken çıkarın fırının içerisinde illa sertleşmesini beklemeyin Bu sefer fazla kuru olur Fırından çıktığın da yumuşak olsa bile bir süre sonradan dışı sertleşiyor Ve içi yumuşacık oluyor
Sağlık olsun