iltasyazilim
FD Üye
Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardak light süt
*4 yemek kaşığı irmik
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yemek kaşığı toz jelatin
*3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
*1 yemek kaşığı kakao
*67 damla rom aroması
Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Tencereye süt, irmik, mısır nişastası katıp kıvam alana kadar pişirin 1 çay bardağı suya toz jelatini katıp eritin Ve buzdolabında bekletin Pişen muhallebimize tatlandırıcı, aromayı katıp karıştırın En son eritiğimiz jelatini katıp iyice karıştırın Muhallebimizi ikiye ayırın Birine kakao ekleyip iyice karıştırın Silikon kek kalıbına 1 kepçe sade, üzerine kakolu karışımı şekilde dökün Ilındıktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin Ertesi gün ters çevirip servis edin Muhallebinin kıvamı sulu olacak, jelatin donmasını sağlayacak
*4 su bardak light süt
*4 yemek kaşığı irmik
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yemek kaşığı toz jelatin
*3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
*1 yemek kaşığı kakao
*67 damla rom aroması
Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Tencereye süt, irmik, mısır nişastası katıp kıvam alana kadar pişirin 1 çay bardağı suya toz jelatini katıp eritin Ve buzdolabında bekletin Pişen muhallebimize tatlandırıcı, aromayı katıp karıştırın En son eritiğimiz jelatini katıp iyice karıştırın Muhallebimizi ikiye ayırın Birine kakao ekleyip iyice karıştırın Silikon kek kalıbına 1 kepçe sade, üzerine kakolu karışımı şekilde dökün Ilındıktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin Ertesi gün ters çevirip servis edin Muhallebinin kıvamı sulu olacak, jelatin donmasını sağlayacak
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.