iltasyazilim
FD Üye
Hamuru için 100 gram tuzsuz tereyağ ya da margarin 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta 2 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin Un (3 5 su bardağı kadar) Şerbeti için
3 çay bardağı su 3 çay bardağı şeker Birkaç damla limon Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Şerbetin soğuk olması için öncelikle şerbetimizi kaynatıyoruz su ve şeker kaynamaya başladıktan 8 dakika sonra birkaç damla limon ekliyoruz bu şekilde 2 dakika daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz Sonrasında yağımız oda sıcaklığına gelip yumuşayana kadar bekliyoruz daha sonra tüm malzemeleri ekleyerek hamuru yoğuruyoruz ardından hamurumuzu küçük toplar haline getirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz (hamur oldukça yağlı olduğundan tepsiye yapışmayacaktır yağlı kağıt olmasa da olur) tepsimizi önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza yolluyoruz Yaklaşık 20 dk içinde pişmiş olacaktır Kurabiyelerimiz fırından çıktıktan sonra hala sıcakken önceden soğumaya bıraktığımız şerbetimizin içine batırıp çıkarıyoruz sonrasında üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
3 çay bardağı su 3 çay bardağı şeker Birkaç damla limon Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Şerbetin soğuk olması için öncelikle şerbetimizi kaynatıyoruz su ve şeker kaynamaya başladıktan 8 dakika sonra birkaç damla limon ekliyoruz bu şekilde 2 dakika daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz Sonrasında yağımız oda sıcaklığına gelip yumuşayana kadar bekliyoruz daha sonra tüm malzemeleri ekleyerek hamuru yoğuruyoruz ardından hamurumuzu küçük toplar haline getirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz (hamur oldukça yağlı olduğundan tepsiye yapışmayacaktır yağlı kağıt olmasa da olur) tepsimizi önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza yolluyoruz Yaklaşık 20 dk içinde pişmiş olacaktır Kurabiyelerimiz fırından çıktıktan sonra hala sıcakken önceden soğumaya bıraktığımız şerbetimizin içine batırıp çıkarıyoruz sonrasında üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız