Kakaolu kare dilimleri MALZEMELER 170 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) 1,5 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta 1 su bardağı un 50 gr kakao 1 paket kabartma tozu 2 paket vanilya 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz Üzeri için gerekli olanlar: Çok fiyatı yüksek bulmazsanız, 1012 adet bitter ya da sütlü madlen çikolata kullanabilirsiniz veya piyasadaki en ince çikolatayı arayıp bulun Çünkü kekin üstüne bu incecik çikolataları yayacağız HAZIRLANIŞI Ilk Kez derin bir kabın içinde, oda sıcaklığında tamamen yumuşamış margarin ve toz şekeri bir çatalla veya mikserin düşük devriyle adamakıllı çırpalım Katı bir krema kıvamına getirelim Üstüne sırasıyla yumurtaları kırıp, un ve kakaoyu ekleyelim Tekrar sürekli karıştırmaya devam ederken; kabartma tozu ve vanilyayla beraber dövülmüş ceviz içini de ekleyelim Biliyor musunuz kek veya hamur işlerinde bu karıştırma, malzemelerin birbirleriyle en ince ayrıntısına kadar özleşip, harmanlanması için fazla önemlidir Dolayısıyla sonuçta hamurun homojen, pürüzsüz bir görünümde olması gerekir Böylece kekiniz fazla daha iyi kabarır, görünümü de düzgün olur Acilen de fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, ısınmaya bırakalım Hemencecik, fırına dayanıklı, kenarları 23 parmak yüksekliğinde, küçük doruk kare bir kalıbın içini bir güzel yağlayalım Koyu kıvamlı kek hamurumuzu boşaltıp, yayalım Fırının orta gözünde 25 dakika dek pişirelim bu vesileyle çikolatalarımızı da hazır bekletelim Pişen kekimizi hemen fırından çıkarıp, hiç süre geçirmeden ince çikolatalarımızı sıcak kekin üzerine yerleştirip, yeniden fırına verelim Yaklaşık 5 dakika fırınlayıp, çikolataların erimesinin peşinde anında fırından çıkaralım Soğumasını bekleyip, kare kare kesip servise sunalım