iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Pasta tabanı için:
3 adet yumurta 34 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 12 su bardağı ayçiçek yağı 12 su bardağı eritilmiş ve oda ısısında bekletilmiş tereyağı 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 3 yemek kaşığı kakao 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Kelepçeli kek kalıbını yağlamak için:
12 tatlı kaşığı tereyağı Kreması için:
125 gram beyaz çikolata 250 ml sıvı krema Ganaj kreması (üzeri) için:
90 gram bitter çikolata ( yüzde 55 kakao oranı içeren) 90 gram krema 1 tatlı kaşığı kakao 12 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
NASIL YAPILIR?
Yumurta ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın Bir mikser yardımıyla, yüksek devirde toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın Süt, ayçiçek yağı ve eritilmiş tereyağını ilave ettikten sonra karıştırma işlemini sürdürün Rendelenmiş limon kabuğunu katın Elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu ekledikten sonra kek harcını bir spatula yardımıyla karıştırın Yaklaşık 28 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbını tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcını içine aktarın Üzerini bir spatula ile düzeltip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirin Pastanın ara kreması için; küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız beyaz çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin Kısa bir süre bekletip ılık hale getirdiğiniz eritilmiş beyaz çikolatayı, sıvı krema ilavesiyle yüksek devirde uzun bir süre çırpın Soğuması için buzdolabına kaldırın Üzerine süreceğiniz bitter çikolatalı ganaj için; küçük bir sos tenceresine aldığınız kremayı kısık ateşte ılıtın Kremanın kaynama noktasına gelmemesine dikkat edin Isınan kremaya bitter çikolata parçalarını katıp erimeleri için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın Oda ısısına geldikten sonra mikserle yüksek devirde karıştırarak kıvam almasını sağlayın Fırından çıkan keki kalıbından çıkartın Oda ısısında soğuyana kadar dinlendirdikten sonra bir pasta teli ya da keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin Kekin taban kısmını geniş bir servis tabağına yerleştirin Üzerine hazırladığınız krema karışımını bolca yayın Bırakın kenarlardan taşsın Diğer kek katını üzerine kapatın Hazırladığınız bitter çikolatalı ganajla üstte kalan kekin üzerini sıvayın, arzuya göre pastanın kenar kısımlarına sürün Üzerine kakao eleyip dondurulmuş böğürtlen taneleriyle süsledikten sonra sevdiklerinize ikram edin
Pasta tabanı için:
3 adet yumurta 34 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 12 su bardağı ayçiçek yağı 12 su bardağı eritilmiş ve oda ısısında bekletilmiş tereyağı 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 3 yemek kaşığı kakao 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Kelepçeli kek kalıbını yağlamak için:
12 tatlı kaşığı tereyağı Kreması için:
125 gram beyaz çikolata 250 ml sıvı krema Ganaj kreması (üzeri) için:
90 gram bitter çikolata ( yüzde 55 kakao oranı içeren) 90 gram krema 1 tatlı kaşığı kakao 12 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
NASIL YAPILIR?
Yumurta ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın Bir mikser yardımıyla, yüksek devirde toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın Süt, ayçiçek yağı ve eritilmiş tereyağını ilave ettikten sonra karıştırma işlemini sürdürün Rendelenmiş limon kabuğunu katın Elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu ekledikten sonra kek harcını bir spatula yardımıyla karıştırın Yaklaşık 28 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbını tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcını içine aktarın Üzerini bir spatula ile düzeltip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirin Pastanın ara kreması için; küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız beyaz çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin Kısa bir süre bekletip ılık hale getirdiğiniz eritilmiş beyaz çikolatayı, sıvı krema ilavesiyle yüksek devirde uzun bir süre çırpın Soğuması için buzdolabına kaldırın Üzerine süreceğiniz bitter çikolatalı ganaj için; küçük bir sos tenceresine aldığınız kremayı kısık ateşte ılıtın Kremanın kaynama noktasına gelmemesine dikkat edin Isınan kremaya bitter çikolata parçalarını katıp erimeleri için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın Oda ısısına geldikten sonra mikserle yüksek devirde karıştırarak kıvam almasını sağlayın Fırından çıkan keki kalıbından çıkartın Oda ısısında soğuyana kadar dinlendirdikten sonra bir pasta teli ya da keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin Kekin taban kısmını geniş bir servis tabağına yerleştirin Üzerine hazırladığınız krema karışımını bolca yayın Bırakın kenarlardan taşsın Diğer kek katını üzerine kapatın Hazırladığınız bitter çikolatalı ganajla üstte kalan kekin üzerini sıvayın, arzuya göre pastanın kenar kısımlarına sürün Üzerine kakao eleyip dondurulmuş böğürtlen taneleriyle süsledikten sonra sevdiklerinize ikram edin