iltasyazilim
FD Üye
Kakaolu Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı su
*1 su bardağı un
*125 gr margarin
*3 yemek kaşığı toz şeker
*3 adet küçük boy yumurta
*3 kaşık kakao
Kreması için
*1 ,5 su bardağı süt
*2 paket krem şanti
Kakaolu Profiterol Tarifi Yapılışı 1 su bardağı suyu bir tencereye alın ocağın altını yakın Margarini ekleyip suda margarini *ve şekeri eritin Sonra unu ,kakaoyu ve vanilyayı ekleyelim Hamur tencerede toplanacaktır 23 kez kaşıkla ezerek hamuru karıştırın, hamur toplansın top gibi olsun Tencerenin altını kapatın ve balkona atın hamur iyice soğusun ılık bile olmasın soğumuş hamurunuza yumurtalarınızı tek tek kırın ve çırpın hepsini birden kırmayın Tek, tek kırmanız ve çırpmanız gerekiyor
1 Yumurtayı kırın iyice çırpın sonra
2 Yumurtayı kırın iyice çırpın şimdi
3 Ve son yumurtayı kırın ve hamuru iyice çırpın
180 derecede fırınınızı ısıtın ve bir küçük kaseye su koyun ellerinizi ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yapın ve tepsiye dizin fırına verin
40 dakika kadar pişme süresi
kreması için 1 buçuk su bardağı süt ve kremşantiyi çırpıyoruz İyice soğumuş profiterolleri tam ayrılmayacak şekilde ikiye bölüp arasına kremadan koyup kapıyoruz Üzerine çikolata sosu döküp servis yapıyoruz Afiyet olsun
*1 su bardağı su
*1 su bardağı un
*125 gr margarin
*3 yemek kaşığı toz şeker
*3 adet küçük boy yumurta
*3 kaşık kakao
Kreması için
*1 ,5 su bardağı süt
*2 paket krem şanti
Kakaolu Profiterol Tarifi Yapılışı 1 su bardağı suyu bir tencereye alın ocağın altını yakın Margarini ekleyip suda margarini *ve şekeri eritin Sonra unu ,kakaoyu ve vanilyayı ekleyelim Hamur tencerede toplanacaktır 23 kez kaşıkla ezerek hamuru karıştırın, hamur toplansın top gibi olsun Tencerenin altını kapatın ve balkona atın hamur iyice soğusun ılık bile olmasın soğumuş hamurunuza yumurtalarınızı tek tek kırın ve çırpın hepsini birden kırmayın Tek, tek kırmanız ve çırpmanız gerekiyor
1 Yumurtayı kırın iyice çırpın sonra
2 Yumurtayı kırın iyice çırpın şimdi
3 Ve son yumurtayı kırın ve hamuru iyice çırpın
180 derecede fırınınızı ısıtın ve bir küçük kaseye su koyun ellerinizi ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yapın ve tepsiye dizin fırına verin
40 dakika kadar pişme süresi
kreması için 1 buçuk su bardağı süt ve kremşantiyi çırpıyoruz İyice soğumuş profiterolleri tam ayrılmayacak şekilde ikiye bölüp arasına kremadan koyup kapıyoruz Üzerine çikolata sosu döküp servis yapıyoruz Afiyet olsun