iltasyazilim
FD Üye
Kakaolu Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*Yarım su bardağından biraz fazla şeker
*1 su bardağından biraz az yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*3 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı un
*1 buçuk su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardağı süt
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Limon suyu (4 veya 5 damla)
Kakaolu Revani Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlamak için ,3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı suyu ocağa alın Kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyip karıştırın ve 10 dakika kadar kaynatın Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın
Şimdi ise revani için yumurta ve şekeri bir kaba alın ve iyice çırpın Sonra yağ, süt ve yoğurdu ekleyip karıştırın Daha sonra kakaoyu ekleyip iyice karıştırın Ardından un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin iyice karıştırın Şimdi de yağlanmış borcama dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirmeye bırakın Piştikten sonra 2 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün ve 1 saat bekletin Beklettikten sonra dilimleyip hindistan ceviziyle süsleyip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*3 yumurta
*Yarım su bardağından biraz fazla şeker
*1 su bardağından biraz az yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*3 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı un
*1 buçuk su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardağı süt
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Limon suyu (4 veya 5 damla)
Kakaolu Revani Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlamak için ,3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı suyu ocağa alın Kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyip karıştırın ve 10 dakika kadar kaynatın Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın
Şimdi ise revani için yumurta ve şekeri bir kaba alın ve iyice çırpın Sonra yağ, süt ve yoğurdu ekleyip karıştırın Daha sonra kakaoyu ekleyip iyice karıştırın Ardından un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin iyice karıştırın Şimdi de yağlanmış borcama dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirmeye bırakın Piştikten sonra 2 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün ve 1 saat bekletin Beklettikten sonra dilimleyip hindistan ceviziyle süsleyip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun