iltasyazilim
FD Üye
Kakaolu Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağ veya margarin (yumuşamış)
*2 yumurta
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı kakao
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*Fındık
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu
Kakaolu Şekerpare Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet hazırlanır 15, 20 dk kaynatıp hafif koyulaşınca limon suyu eklenir Bir taşım kaynadıktan sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır
Hamur için;
Un hariç tüm malzemeler elde yoğrulur ve yavaş yavaş un ilave edilir ele yapışmayan bir hamur elde edelim yağlanmış tepsiye yuvarlayıp dizelim ve üzerlerine fındık batıralım
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim sıcak şekerparenin üzerine, soğuk şerbet gezdirilir 2 saat buzdolabında dinlendirilir Afiyet olsun
*125 gr tereyağ veya margarin (yumuşamış)
*2 yumurta
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı kakao
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*Fındık
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu
Kakaolu Şekerpare Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet hazırlanır 15, 20 dk kaynatıp hafif koyulaşınca limon suyu eklenir Bir taşım kaynadıktan sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır
Hamur için;
Un hariç tüm malzemeler elde yoğrulur ve yavaş yavaş un ilave edilir ele yapışmayan bir hamur elde edelim yağlanmış tepsiye yuvarlayıp dizelim ve üzerlerine fındık batıralım
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim sıcak şekerparenin üzerine, soğuk şerbet gezdirilir 2 saat buzdolabında dinlendirilir Afiyet olsun