iltasyazilim
FD Üye
Resimli Kakaolu Sütlü Tatlı Tarifleri
Süt ve kakao tatlıların ayrılmaz ikilisidir İşte bu müthiş ikiliyle hazırlayabilceğiniz kolay ve güzel tatlılar
KAKAOLU SUP
Malzemeler
1 paket kakao
Çikolata rendesi
Antepfıstığı içi
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
Yapılışı
Bütün malzemeler derince bir tencereye konur Mikser yardımıyla tamamen karıştırılır sonradan karıştırmaya devam edilerek kaynatılır Piştikten sonradan soğumaya bırakılır Soğuyunca yine mikser yardımıyla bir kere daha çırpılır Kaselere dökülür
Supangle
Malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek yemek kaşığı nişasta
1 yemek yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
antep fıstığı
hindistan çevizi
Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak ayrıntılarıyla çırpılır Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Üzerinde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir
Sufle
MALZEMELER
2 su bardağı süt
6 adet yumurta
2,5 çorba kaşığı kakao
12 kahve fincanı patates unu
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı margarin
Yapılışı
Patates ununu derin bir kaba alın 1 su bardağı sütü kademeli olarak dökerek karıştırın ve boza kıvamında bir hamur hazırlayın Kalan sütü tencereye alıp tozşekeri ek ederek orta ateşte kaynatın Kakaoyu da ekleyerek karıştırarak kaynatmaya devam edin Boza kıvamındaki hamuru derece derece ekleyip karıştırın Kaynamaya başlayınca ateşten alın Margarin?i ekleyip tamamen çırpın Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Karışım ılınınca yumurta sarılarını birer birer ekleyip çırpın Yumurta aklarını mikserler kar halinde çırpın ve karışıma ilave edin yavaş yavaş karıştırıp yağlanmış sufle kabına dökün Önceden ısıtılmış 150° ısılı fırında takriben 2530 dakika pişirin Sıcak servis yapılmalıdır
KAKAOLU MUHALLEBİ
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
vanilya
250 gr şeker
80 gr prinç unu
Yapılışı:
Pirinç ununu ve şekeri bir tencereye koyun Üstüne sütü ilave edip pirinç ununu sütle ezin Muhallebi koyulaşana dek nadiren karıştırarak pişirin Ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin Muhallebiyi kaselere boşaltın ancak bir kısmını ayırıp, içine kakaoyu kanştırın Kakaolu muhallebiyi kaseye alttan beyaz kısmı görülecek şekilde boşaltın Soğutup, servis yapın *
Süt ve kakao tatlıların ayrılmaz ikilisidir İşte bu müthiş ikiliyle hazırlayabilceğiniz kolay ve güzel tatlılar
KAKAOLU SUP
Malzemeler
1 paket kakao
Çikolata rendesi
Antepfıstığı içi
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
Yapılışı
Bütün malzemeler derince bir tencereye konur Mikser yardımıyla tamamen karıştırılır sonradan karıştırmaya devam edilerek kaynatılır Piştikten sonradan soğumaya bırakılır Soğuyunca yine mikser yardımıyla bir kere daha çırpılır Kaselere dökülür
Supangle
Malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek yemek kaşığı nişasta
1 yemek yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
antep fıstığı
hindistan çevizi
Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak ayrıntılarıyla çırpılır Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Üzerinde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir
Sufle
MALZEMELER
2 su bardağı süt
6 adet yumurta
2,5 çorba kaşığı kakao
12 kahve fincanı patates unu
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı margarin
Yapılışı
Patates ununu derin bir kaba alın 1 su bardağı sütü kademeli olarak dökerek karıştırın ve boza kıvamında bir hamur hazırlayın Kalan sütü tencereye alıp tozşekeri ek ederek orta ateşte kaynatın Kakaoyu da ekleyerek karıştırarak kaynatmaya devam edin Boza kıvamındaki hamuru derece derece ekleyip karıştırın Kaynamaya başlayınca ateşten alın Margarin?i ekleyip tamamen çırpın Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Karışım ılınınca yumurta sarılarını birer birer ekleyip çırpın Yumurta aklarını mikserler kar halinde çırpın ve karışıma ilave edin yavaş yavaş karıştırıp yağlanmış sufle kabına dökün Önceden ısıtılmış 150° ısılı fırında takriben 2530 dakika pişirin Sıcak servis yapılmalıdır
KAKAOLU MUHALLEBİ
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
vanilya
250 gr şeker
80 gr prinç unu
Yapılışı:
Pirinç ununu ve şekeri bir tencereye koyun Üstüne sütü ilave edip pirinç ununu sütle ezin Muhallebi koyulaşana dek nadiren karıştırarak pişirin Ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin Muhallebiyi kaselere boşaltın ancak bir kısmını ayırıp, içine kakaoyu kanştırın Kakaolu muhallebiyi kaseye alttan beyaz kısmı görülecek şekilde boşaltın Soğutup, servis yapın *