iltasyazilim
FD Üye
Kakaolu Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*3 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 yumurta
*150 gram margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı vanilya
*Mevsim meyveleri
*1 paket pasta jölesi
Krema ;
*1 litre süt
*5 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 paket krem şanti
Kakaolu Tartolet Tarifi Yapılışı Kremamızı hazırlıyoruz krem şantiyi en son kremamız soğumaya başlarken katıp karıştırıyoruz Bütün malzemeyi yoğuruyoruz hamurun biraz sert olması gerek sonra tartolet kalıbını çok hafif yağlıyoruz hafif de un serpiyoruz Hamuru ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlıyoruz merdaneyle hamurları hafif açıyoruz sonra kalıba koyuyoruz üstüne diğer kalıpla bastırıyoruz taşan hamur olursa taşan yerleri koparıyoruz 170 derecede pişiriyoruz Pişince kalıptan çıkarıyoruz sonra kremayı yemek kaşığıyla koyuyoruz üstüne doğradığımız meyveleri koyuyoruz ben kivi çilek muz kullandım pasta jölesi yapıp jöleyi üstüne döküyoruz jöle meyvelerin bozulmasını önler AFİYET OLSUN
*4 su bardağı un
*3 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 yumurta
*150 gram margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı vanilya
*Mevsim meyveleri
*1 paket pasta jölesi
Krema ;
*1 litre süt
*5 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 paket krem şanti
Kakaolu Tartolet Tarifi Yapılışı Kremamızı hazırlıyoruz krem şantiyi en son kremamız soğumaya başlarken katıp karıştırıyoruz Bütün malzemeyi yoğuruyoruz hamurun biraz sert olması gerek sonra tartolet kalıbını çok hafif yağlıyoruz hafif de un serpiyoruz Hamuru ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlıyoruz merdaneyle hamurları hafif açıyoruz sonra kalıba koyuyoruz üstüne diğer kalıpla bastırıyoruz taşan hamur olursa taşan yerleri koparıyoruz 170 derecede pişiriyoruz Pişince kalıptan çıkarıyoruz sonra kremayı yemek kaşığıyla koyuyoruz üstüne doğradığımız meyveleri koyuyoruz ben kivi çilek muz kullandım pasta jölesi yapıp jöleyi üstüne döküyoruz jöle meyvelerin bozulmasını önler AFİYET OLSUN