iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı irmik
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
¼ çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekeli vanilin
1 su bardağı un
Şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
23 damla limon suyu
Yapılışı:
1 2 adet yumurtayı 1 çay bardağı toz şeker ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın Yoğurt ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin
2 İrmik, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek 2 dakika daha yüksek devirde çırpın
3 30 cm lik borcamı yağlayın ve hazırladığınız hamuru borcama dökün 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin
4 Şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alın, orta ateşte 56 dakika kaynatın Limon suyunu damlattıktan sonra 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın
5 Fırından aldığınız tatlınızı dilimleyin 56 dakika soğumaya bıraktıktan sonra sıcak şerbeti üzerine dökün Tatlı tamamen soğuduktan sonra 12 saat dinlendirerek servis yapın
2 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı irmik
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
¼ çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekeli vanilin
1 su bardağı un
Şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
23 damla limon suyu
Yapılışı:
1 2 adet yumurtayı 1 çay bardağı toz şeker ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın Yoğurt ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin
2 İrmik, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek 2 dakika daha yüksek devirde çırpın
3 30 cm lik borcamı yağlayın ve hazırladığınız hamuru borcama dökün 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin
4 Şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alın, orta ateşte 56 dakika kaynatın Limon suyunu damlattıktan sonra 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın
5 Fırından aldığınız tatlınızı dilimleyin 56 dakika soğumaya bıraktıktan sonra sıcak şerbeti üzerine dökün Tatlı tamamen soğuduktan sonra 12 saat dinlendirerek servis yapın