Kakaonun Beyine Oksijen Gitmesini Sağladıgını Biliyor muydunuz? Kakaonun bitkisel tanımı Kakaonun faydaları Kakao benim vazgecilmezimHer pastada , tatlida vs kullanirimFaydalarinida ögrendikten sonra daha bi düstüm üstüneMutfakta olmazsa olmazlardan biri kakao bence Kakaoda yer alan flavanolün, beyine daha pozitif oksijen gitmesini sağladığı belirlendi Amerikan Bilimsel Gelişmeler Derneği'nin yıllık toplantısında bir rapor sunan Nottingham Üniversitesi'nden Ian MacDonald, bir antioksidan olan ve kakao çekirdeğinde bulunan Flavanol'ün, beyine artı oksijen gitmesini sağlamasının, ileri yaşlardaki bellek sorunlarını azalttığını söyledi 1549345864 1549345864 kakaonunbeyineoksijengitmesinisagladiginibiliyormuydunuz5c59244d1c0cbkakaonunbeyineoksijengitmesinisagladiginibiliyormuydunuz5c59244d1c0cbkakaonunbeyineoksijengitmesinisagladiginibiliyormuydunuz5c59244d1c0cb Harward Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Norman Hollenberg de, Panama'daki Kızılderili kabilesi Cunalar üstünde yapılan incelemelerde, kakaonun doğal biçimini tüketmelerinden ötürü aynı sıhhat işaretleri gözlendiğini bildirdi Çikolatanın tatlı bir yiyecek olmasından ötürü ortaya meydana çıkan kalori sorunundan ötürü, yoğun çikolata tüketimi tavsiye edilmiyor, kakao öneriliyor Fakat kakaoların büyük bölümü de, verdiği belirgin tattan ötürü, flavanol düzeyi azaltılarak piyasaya sürülüyor bu nedenle yurtdışındaki kimi firmalar, flavanol içeriği yüksek siyah çikolataları piyasaya sürüyor