Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kakule Aromalı Tereyağlı Tavuk

Kakule Aromalı Tereyağlı Tavuk

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tarif Ayrıntıları



Mutfağı :




Hint

Türü :
Tavuk

Pişirme Süresi :
4550 dk
Pişirme Şekli :
Tencere

Zorluk :
Orta

Kişi Sayısı :
46





Tarif Malzemeleri



1 kg kemiksiz tavuk eti ( orta boy küp doğranmış) 2 çay kaşığı toz zencefil 4 diş sarımsak 2 çay kaşığı tarçın 1\2 çorba kaşığı toz kakule 1 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı lime suyu 6 adet domates (kabuksuz) 1\2 çay bardağı krema 3 çorba kaşığı tereyağı 5 dal taze kişniş (kabaca doğranmış) Tuz ve Karabiber



Tarifin Hazırlanışı

Zencefil,sarımsak,tarçın,kakule,lime suyu,tuz,karabiber ve yoğurdu mutfak robotundan pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar geçirin Karışıma tavuk paraçalarını ekleyerek buzdolabında en az 6 saat marine edin Daha sonra tavukları marinasyonlarıyla beraber 15 dakika 180 derecede pişirin ve tavukları süzgeçten geçirerek marinasyonu atın Domatesleri kabaca doğrayın ve tencerede suyunu çekene kadar en az 30 dakika kısık ateşte pişirin Tereyağı,krema ve tavukları ekleyin ve 15 dakika daha pişirerek doğranmış taze kişnişlerle lezzetlendirin
Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt