iltasyazilim
FD Üye
Tarif Ayrıntıları
Mutfağı :
Hint
Türü :
Tavuk
Pişirme Süresi :
4550 dk
Pişirme Şekli :
Tencere
Zorluk :
Orta
Kişi Sayısı :
46
Tarif Malzemeleri
1 kg kemiksiz tavuk eti ( orta boy küp doğranmış) 2 çay kaşığı toz zencefil 4 diş sarımsak 2 çay kaşığı tarçın 1\2 çorba kaşığı toz kakule 1 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı lime suyu 6 adet domates (kabuksuz) 1\2 çay bardağı krema 3 çorba kaşığı tereyağı 5 dal taze kişniş (kabaca doğranmış) Tuz ve Karabiber
Tarifin Hazırlanışı
Zencefil,sarımsak,tarçın,kakule,lime suyu,tuz,karabiber ve yoğurdu mutfak robotundan pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar geçirin Karışıma tavuk paraçalarını ekleyerek buzdolabında en az 6 saat marine edin Daha sonra tavukları marinasyonlarıyla beraber 15 dakika 180 derecede pişirin ve tavukları süzgeçten geçirerek marinasyonu atın Domatesleri kabaca doğrayın ve tencerede suyunu çekene kadar en az 30 dakika kısık ateşte pişirin Tereyağı,krema ve tavukları ekleyin ve 15 dakika daha pişirerek doğranmış taze kişnişlerle lezzetlendirin
Afiyet olsun
Mutfağı :
Hint
Türü :
Tavuk
Pişirme Süresi :
4550 dk
Pişirme Şekli :
Tencere
Zorluk :
Orta
Kişi Sayısı :
46
Tarif Malzemeleri
1 kg kemiksiz tavuk eti ( orta boy küp doğranmış) 2 çay kaşığı toz zencefil 4 diş sarımsak 2 çay kaşığı tarçın 1\2 çorba kaşığı toz kakule 1 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı lime suyu 6 adet domates (kabuksuz) 1\2 çay bardağı krema 3 çorba kaşığı tereyağı 5 dal taze kişniş (kabaca doğranmış) Tuz ve Karabiber
Tarifin Hazırlanışı
Zencefil,sarımsak,tarçın,kakule,lime suyu,tuz,karabiber ve yoğurdu mutfak robotundan pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar geçirin Karışıma tavuk paraçalarını ekleyerek buzdolabında en az 6 saat marine edin Daha sonra tavukları marinasyonlarıyla beraber 15 dakika 180 derecede pişirin ve tavukları süzgeçten geçirerek marinasyonu atın Domatesleri kabaca doğrayın ve tencerede suyunu çekene kadar en az 30 dakika kısık ateşte pişirin Tereyağı,krema ve tavukları ekleyin ve 15 dakika daha pişirerek doğranmış taze kişnişlerle lezzetlendirin
Afiyet olsun