Kakulenin Yararları
Kakule (Elettaria cardamomum); Guneydoğu Asya ve Hindistan'ın sıcak bolgelerinde yetişen, 12 cm boyunda meyveleri ve buyuk yaprakları olan bir bitkidir İceriğinde sineol ve terpineol bulunur
Kakulenin Faydaları ve Tıbbi Etkileri
İştah acar Mide rahatsızlıklarına iyi gelir Mide ve bağırsak gazlarını sokturur Ağız kokusunu giderir Vucuda ferahlık ve rahatlık veren tadı ve kokusu ile bulantı ve kusmaya karşı da faydalıdır Cinsel gucu arttırır
Kakule Nasıl Kullanılır?
Tam olgunlaşmadan toplanan meyveleri olgunlaşması icin bekletilip iyice olgunlaştıktan sonra guneşte kurutulur ve tohumları alınır Tohumları butun olarak yutulabileceği gibi parcalanıp kaynatılarak da icilebilir ya da baharat olarak kullanılır Kakulenin sahip olduğu hoş kokusunun ve ucucu yağın kaybolmaması icin tohumlar butun olarak alınmalı ve kullanılacağı zaman oğutulmelidir Hem tedavi amacıyla hem de baharat olarak kullanılabilen kakulenin, ozellikle kahveye katılarak tuketimi yaygındır Gunde iki kez 1'er gram kadar yutulabilir Kaynatılıp icilecekse, 1 lt suya 50 gram kadar toz ekleyip kaynatılır ve gunde 3 bardak icilir
Kakule (Elettaria cardamomum); Guneydoğu Asya ve Hindistan'ın sıcak bolgelerinde yetişen, 12 cm boyunda meyveleri ve buyuk yaprakları olan bir bitkidir İceriğinde sineol ve terpineol bulunur
Kakulenin Faydaları ve Tıbbi Etkileri
İştah acar Mide rahatsızlıklarına iyi gelir Mide ve bağırsak gazlarını sokturur Ağız kokusunu giderir Vucuda ferahlık ve rahatlık veren tadı ve kokusu ile bulantı ve kusmaya karşı da faydalıdır Cinsel gucu arttırır
Kakule Nasıl Kullanılır?
Tam olgunlaşmadan toplanan meyveleri olgunlaşması icin bekletilip iyice olgunlaştıktan sonra guneşte kurutulur ve tohumları alınır Tohumları butun olarak yutulabileceği gibi parcalanıp kaynatılarak da icilebilir ya da baharat olarak kullanılır Kakulenin sahip olduğu hoş kokusunun ve ucucu yağın kaybolmaması icin tohumlar butun olarak alınmalı ve kullanılacağı zaman oğutulmelidir Hem tedavi amacıyla hem de baharat olarak kullanılabilen kakulenin, ozellikle kahveye katılarak tuketimi yaygındır Gunde iki kez 1'er gram kadar yutulabilir Kaynatılıp icilecekse, 1 lt suya 50 gram kadar toz ekleyip kaynatılır ve gunde 3 bardak icilir