iltasyazilim
FD Üye
Kakuleli Nar Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet orta irilikte nar ( 1 kg geliyor)
*Bir su bardağından bir parmak daha az toz şeker
*4 adet kakule tanesi ( 3 kakulenin kabukları çatlatılacak, diğerinin çekirdekleri çıkarılarak iyice ezilecek)
Kakuleli Nar Reçeli Tarifi Yapılışı Nar tanelerini kabuğundan çıkarmak sadece 56 dakikanızı alıyor Narları yanlamasına keskin bir bıçakla tam ortadan ikiye kesin
Derin bir kap ayarlayın Narların kesik kısmını avucunuza iyice oturtun Bir çorba kaşığı ile narın kabuğuna sertçe darbeler vurun Böylece tüm taneler yaklaşık 1 dakika içinde çıkmış olacak Kalan yarım narların hepsini bu şekilde boşaltın
Narların zar kısmı da kaba düşmüşse onları narların arasından çıkarın
Nar tanelerinin tümünü küçük bir tencereye boşaltın Çatlattığınız kakule tanelerini ve çekirdeklerini toz haline getirdiğiniz kakuleyi de narların içine atın Toz şekeri serpin
Orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar kaynatın Bu reçelde kıvam çok önemli değil çünkü tüm reçel tanelerden oluşacak
Reçelin sıvısı size az geldiyse kaynayan narların yaklaşık yarısını tel bir süzgece alın Tencerenin üstünde bu taneleri bir kaşıkla ezin Böylece çekirdeklerin suyunu almış olacaksınız Kalan posayı dökebilirsiniz
Reçel birkaç dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatabilir ve reçeli soğumaya alabilirsiniz Bu arada kabuğunu çatlattığınız kakule tanelerini de çıkarabilirsiniz
Tenceredeki reçel soğuduktan sonra reçeli bir kavanoza boşaltıp buzdolabına koyun İyice soğuduktan sora tadına bakın Siz bile bu kadar iyi olacağına şaşıracaksınız Denemeniz dileğiyle, sağlıcakla kalın
*3 adet orta irilikte nar ( 1 kg geliyor)
*Bir su bardağından bir parmak daha az toz şeker
*4 adet kakule tanesi ( 3 kakulenin kabukları çatlatılacak, diğerinin çekirdekleri çıkarılarak iyice ezilecek)
Kakuleli Nar Reçeli Tarifi Yapılışı Nar tanelerini kabuğundan çıkarmak sadece 56 dakikanızı alıyor Narları yanlamasına keskin bir bıçakla tam ortadan ikiye kesin
Derin bir kap ayarlayın Narların kesik kısmını avucunuza iyice oturtun Bir çorba kaşığı ile narın kabuğuna sertçe darbeler vurun Böylece tüm taneler yaklaşık 1 dakika içinde çıkmış olacak Kalan yarım narların hepsini bu şekilde boşaltın
Narların zar kısmı da kaba düşmüşse onları narların arasından çıkarın
Nar tanelerinin tümünü küçük bir tencereye boşaltın Çatlattığınız kakule tanelerini ve çekirdeklerini toz haline getirdiğiniz kakuleyi de narların içine atın Toz şekeri serpin
Orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar kaynatın Bu reçelde kıvam çok önemli değil çünkü tüm reçel tanelerden oluşacak
Reçelin sıvısı size az geldiyse kaynayan narların yaklaşık yarısını tel bir süzgece alın Tencerenin üstünde bu taneleri bir kaşıkla ezin Böylece çekirdeklerin suyunu almış olacaksınız Kalan posayı dökebilirsiniz
Reçel birkaç dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatabilir ve reçeli soğumaya alabilirsiniz Bu arada kabuğunu çatlattığınız kakule tanelerini de çıkarabilirsiniz
Tenceredeki reçel soğuduktan sonra reçeli bir kavanoza boşaltıp buzdolabına koyun İyice soğuduktan sora tadına bakın Siz bile bu kadar iyi olacağına şaşıracaksınız Denemeniz dileğiyle, sağlıcakla kalın