iltasyazilim
FD Üye
1 kg kadar küçük boy kalamar İç Pilav için;1 büyük soğan Zeytinyağı 1 su bardağı pirinç Su ve tuz Çam fıstığı, karabiber, yenibahar Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Önce kalamarlar ayıklanıp az tuzlu suda haşlanır 1 büyük soğan rendelenir ve zeytinyağında kavrulur, bu arada kalamar bacakları da çok ince kıyılıp ilave edilir 1 büyük su bardağı pirinç yıkanıp ilave edilir, pirinçlerin üstüne çıkacak kadar su ve tuz konur Pirinçler suyu çekince çam fıstığı, karabiber, yenibahar da katılıp soğumaya bırakılır Daha sonra kalamarlar iç pilav ile doldurulur ve geniş bir tencereye yerleştirilip, üzerlerine az tuz, zeytinyağı ve su dökülüp tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte 30 dk pişirilir Afiyet olsun
Önce kalamarlar ayıklanıp az tuzlu suda haşlanır 1 büyük soğan rendelenir ve zeytinyağında kavrulur, bu arada kalamar bacakları da çok ince kıyılıp ilave edilir 1 büyük su bardağı pirinç yıkanıp ilave edilir, pirinçlerin üstüne çıkacak kadar su ve tuz konur Pirinçler suyu çekince çam fıstığı, karabiber, yenibahar da katılıp soğumaya bırakılır Daha sonra kalamarlar iç pilav ile doldurulur ve geniş bir tencereye yerleştirilip, üzerlerine az tuz, zeytinyağı ve su dökülüp tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte 30 dk pişirilir Afiyet olsun