iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler ;
500 gr kalamar
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı un
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için ;
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak ( rendelenmiş )
3 damla sirke
Tuz
Hazırlanışı ;
Kalamarı temizleyip yıkayıp ve doğrayalım ( ben marketlerde satılan dondurulmuş kalamar kullandım ) bir kaba alalım Üzerine karbonat, limon suyunu ekleyip ovuşturalım Ovduktan sonra 2 saat kadar dolapta bekletelim Dolaptan çıkardıktan sonra tuzunu ekleyelim karıştıralım Kalamarı una batırıp bol kızdırılmış yağda kızartalım Sosu için bütün malzemeleri karıştırıp kalamarla birlikte servis edelim Afiyet olsun
500 gr kalamar
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı un
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için ;
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak ( rendelenmiş )
3 damla sirke
Tuz
Hazırlanışı ;
Kalamarı temizleyip yıkayıp ve doğrayalım ( ben marketlerde satılan dondurulmuş kalamar kullandım ) bir kaba alalım Üzerine karbonat, limon suyunu ekleyip ovuşturalım Ovduktan sonra 2 saat kadar dolapta bekletelim Dolaptan çıkardıktan sonra tuzunu ekleyelim karıştıralım Kalamarı una batırıp bol kızdırılmış yağda kızartalım Sosu için bütün malzemeleri karıştırıp kalamarla birlikte servis edelim Afiyet olsun