iltasyazilim
FD Üye
http:img163**************img1635781firlamapi0
Malzemeler
6 Adet orta boy kalamar
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Su bardağı un
Tuz
Sosu için :
1 Kutu doğranmış domates konservesi
Yarım havuç
2 Adet arpacık soğan
1 Diş sarmısak
Yarım kereviz (havucun büyüklüğü kadar olmalı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen
Hazırlanışı
* Kalamarları yıkayıp, kuruladıktan sonra yarım parmak kalığında halka şeklinde doğrayalım
* Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip, hepsini yoğururcasına karıştıralım (bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için )
* Ayrı bir kapta unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştırın
* Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartın
* Sosu için : Havucu tavla zarı gibi doğrayın ve kerevizi de aynı irilikte doğrayın
* Sarmısağı ve soğanı küçük doğrayın
* Tavaya sıvı yağı aktarın
* Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek kavurun
* Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dej 45 dakika kaynatalım
* Sosu ve kalamarları servis tabağına alıp servis yapın
Malzemeler
6 Adet orta boy kalamar
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Su bardağı un
Tuz
Sosu için :
1 Kutu doğranmış domates konservesi
Yarım havuç
2 Adet arpacık soğan
1 Diş sarmısak
Yarım kereviz (havucun büyüklüğü kadar olmalı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen
Hazırlanışı
* Kalamarları yıkayıp, kuruladıktan sonra yarım parmak kalığında halka şeklinde doğrayalım
* Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip, hepsini yoğururcasına karıştıralım (bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için )
* Ayrı bir kapta unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştırın
* Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartın
* Sosu için : Havucu tavla zarı gibi doğrayın ve kerevizi de aynı irilikte doğrayın
* Sarmısağı ve soğanı küçük doğrayın
* Tavaya sıvı yağı aktarın
* Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek kavurun
* Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dej 45 dakika kaynatalım
* Sosu ve kalamarları servis tabağına alıp servis yapın