iltasyazilim
FD Üye
Kalamar tava nasıl yapılır tarifi
Malzemeler
6 Adet orta yükseklik kalamar
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Su bardağı un
Tuz
Sosu için
1 Kutu doğranmış domates konservesi
Yarım havuç
2 Adet arpacık soğan
1 Diş sarmısak
Yarım kereviz (havucun büyüklüğü dek olmalı)
Yarım çay bardağı akışkan yağ
Tuzlu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen
Mutfak
Hazırlanışı
Kalamarları yıkayıp, kuruladıktan sonra yarım parmak kalığında halka biçiminde doğrayalım
Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip, hepsini yoğururcasına karıştıralım (bu operasyon kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için )
Ayrı bir kapta unun içine bir tedarik tuzlu ek edip karıştırın
Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kavgalı yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene kadar kızartın
Sosu için : Havucu tavla zarı gibi doğrayın ve kerevizi de aynı irilikte doğrayın
Sarmısağı ve soğanı ufak doğrayın
Tavaya akıcı yağı aktarın
Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ek ederek yumuşayana dek kavurun
Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dej 45 dakika kaynatalım
Sosu ve kalamarları servis tabağına alıp servis yapın *
Malzemeler
6 Adet orta yükseklik kalamar
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Su bardağı un
Tuz
Sosu için
1 Kutu doğranmış domates konservesi
Yarım havuç
2 Adet arpacık soğan
1 Diş sarmısak
Yarım kereviz (havucun büyüklüğü dek olmalı)
Yarım çay bardağı akışkan yağ
Tuzlu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen
Mutfak
Hazırlanışı
Kalamarları yıkayıp, kuruladıktan sonra yarım parmak kalığında halka biçiminde doğrayalım
Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip, hepsini yoğururcasına karıştıralım (bu operasyon kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için )
Ayrı bir kapta unun içine bir tedarik tuzlu ek edip karıştırın
Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kavgalı yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene kadar kızartın
Sosu için : Havucu tavla zarı gibi doğrayın ve kerevizi de aynı irilikte doğrayın
Sarmısağı ve soğanı ufak doğrayın
Tavaya akıcı yağı aktarın
Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ek ederek yumuşayana dek kavurun
Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dej 45 dakika kaynatalım
Sosu ve kalamarları servis tabağına alıp servis yapın *