iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 adet bütün kalamar 200 ml maden suyu 12 yemek kaşığı toz şeker 14 tatlı kaşığı karbonat 12 çay kaşığı tuz Kızartmak için:
3 yemek kaşığı un 2 su bardağı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Bütün olarak satın aldığınız kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmında bulunan deriyi hızlı bir şekilde çekerek alın Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın Derisini aldığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters ve keskin kısmıyla üzerinden bir kez geçin Hazır durumda olan kalamarı arzu ettiğiniz kalınlıkta halka halka dilimleyin Kalamarları; toz şeker, tuz ve karbonat ile köpürene kadar yaklaşık 30 dakika ovun Giderek yumuşayan kalamarlara maden suyunu ekledikten sonra buzdolabında 23 saat bekletin Marine karışımında bekleyen kalamarları süzdürün, durulamayın Unu geniş bir servis tabağına alın Suyu süzülen kalamarların her bir tarafını una bulayın Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın Una buladığınız kalamarları, kızgın ve derin yağda renk alana kadar kızartın Fazla yağlarını bırakması için 5 dakika kadar kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kalamarları sevdiklerinizle paylaşın
1 adet bütün kalamar 200 ml maden suyu 12 yemek kaşığı toz şeker 14 tatlı kaşığı karbonat 12 çay kaşığı tuz Kızartmak için:
3 yemek kaşığı un 2 su bardağı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Bütün olarak satın aldığınız kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmında bulunan deriyi hızlı bir şekilde çekerek alın Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın Derisini aldığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters ve keskin kısmıyla üzerinden bir kez geçin Hazır durumda olan kalamarı arzu ettiğiniz kalınlıkta halka halka dilimleyin Kalamarları; toz şeker, tuz ve karbonat ile köpürene kadar yaklaşık 30 dakika ovun Giderek yumuşayan kalamarlara maden suyunu ekledikten sonra buzdolabında 23 saat bekletin Marine karışımında bekleyen kalamarları süzdürün, durulamayın Unu geniş bir servis tabağına alın Suyu süzülen kalamarların her bir tarafını una bulayın Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın Una buladığınız kalamarları, kızgın ve derin yağda renk alana kadar kızartın Fazla yağlarını bırakması için 5 dakika kadar kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kalamarları sevdiklerinizle paylaşın