iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
250 Gr Temizlenmis ve dogranmis kalamar
1 su bardagi süt
1 Su bardagi un
Karabiber
Tuz
Kizartma yagi
TARATOR iÇiN
½ Bayat ekmek ici
½ Su bardagi ceviz ici
2 Dis sarmisak (ezilmis)
½ Limon suyu
½ Su bardagi su
Tuz
Kirmizibiber
HAZIRLANIsI
Temizlenmis ve dogranmis kalamarlari tuzlayip biberledikten sonra bir kabin icersine alin
Üzerini örtecek kadar süt koyup iki saat bekletin
Sütün icinden cikattiktan sonra una bulayin
Üzerine un serptiginiz tepsiye dizin
Yagi tavada isitin
Kalamarlari kizgin yagda altin rengini alana kadar kizartin ve havlu kagit üzerine alin
Fazla yagini biraktiktan sonra servis tabagina alip tarator sos ile servis yapin
TARATOR SOS
Mutfak robotunun icerisine kiyilmis ceviz icini, islatilmis ekmegi, limon suyunu, sarmisagi, suyu ve kirmizibiberi koyup yogurt kivamina gelinceye kadar karistirin
Sos kabinin icerisine alin
250 Gr Temizlenmis ve dogranmis kalamar
1 su bardagi süt
1 Su bardagi un
Karabiber
Tuz
Kizartma yagi
TARATOR iÇiN
½ Bayat ekmek ici
½ Su bardagi ceviz ici
2 Dis sarmisak (ezilmis)
½ Limon suyu
½ Su bardagi su
Tuz
Kirmizibiber
HAZIRLANIsI
Temizlenmis ve dogranmis kalamarlari tuzlayip biberledikten sonra bir kabin icersine alin
Üzerini örtecek kadar süt koyup iki saat bekletin
Sütün icinden cikattiktan sonra una bulayin
Üzerine un serptiginiz tepsiye dizin
Yagi tavada isitin
Kalamarlari kizgin yagda altin rengini alana kadar kizartin ve havlu kagit üzerine alin
Fazla yagini biraktiktan sonra servis tabagina alip tarator sos ile servis yapin
TARATOR SOS
Mutfak robotunun icerisine kiyilmis ceviz icini, islatilmis ekmegi, limon suyunu, sarmisagi, suyu ve kirmizibiberi koyup yogurt kivamina gelinceye kadar karistirin
Sos kabinin icerisine alin