iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
500 gr kalamar, 2 şişe maden suyu, 1 paket karbonat (en küçük paketlerde satılandan), 2 çay kaşığı tuz, 1 adet kesme şeker Kızartmak İçin:
Sıvı yağı, Un Tarator Malzemesi İçin:
3 diş sarımsak, 56 adet ceviz, 1 yemek kaşığı ekmek içi, 1 yemek kaşığı mayonez, Yapılışı
Kalamarları yıkayıp derin bir kaba alalım
Üzerine maden suyunu, karbonatı, tuzu ve şekeri ilave edip karıştıralım
Sonra kalamarları biraz ovalayıp üzerini streç ile kapatalım
Bu şekilde buzdolabında 34 saat bekletelim
Tarator malzemesi için; sarımsakları ince ince kıyalım
Cevizi ve ekmek içini rondodan geçirip bir kaba alalım
Üzerine sarımsakları, mayonezi ve yoğurdu ilave edip karıştıralım
Daha sonra kıvamını kontrol edip servis tabağına alalım
Kızartma tenceresine sıvı yağ döküp yağı kızdıralım
Geniş bir tabağa un dökelim
Kalamarları maden suyuyla yaptığımız karışımdan çıkarıp una bulayalım
Kalamarları sallayıp fazla ununu atalım
Kızgın yağda 1 dakika bir yüzünü, 1 dakika da diğer yüzünü kızartıp havlu kağıt koyduğumuz tabağa çıkaralım
Bütün kalamarları bu şekilde hazırlayalım
Kalamarlarımızı hazırladığımız tarator sosla servis yapın
500 gr kalamar, 2 şişe maden suyu, 1 paket karbonat (en küçük paketlerde satılandan), 2 çay kaşığı tuz, 1 adet kesme şeker Kızartmak İçin:
Sıvı yağı, Un Tarator Malzemesi İçin:
3 diş sarımsak, 56 adet ceviz, 1 yemek kaşığı ekmek içi, 1 yemek kaşığı mayonez, Yapılışı
Kalamarları yıkayıp derin bir kaba alalım
Üzerine maden suyunu, karbonatı, tuzu ve şekeri ilave edip karıştıralım
Sonra kalamarları biraz ovalayıp üzerini streç ile kapatalım
Bu şekilde buzdolabında 34 saat bekletelim
Tarator malzemesi için; sarımsakları ince ince kıyalım
Cevizi ve ekmek içini rondodan geçirip bir kaba alalım
Üzerine sarımsakları, mayonezi ve yoğurdu ilave edip karıştıralım
Daha sonra kıvamını kontrol edip servis tabağına alalım
Kızartma tenceresine sıvı yağ döküp yağı kızdıralım
Geniş bir tabağa un dökelim
Kalamarları maden suyuyla yaptığımız karışımdan çıkarıp una bulayalım
Kalamarları sallayıp fazla ununu atalım
Kızgın yağda 1 dakika bir yüzünü, 1 dakika da diğer yüzünü kızartıp havlu kağıt koyduğumuz tabağa çıkaralım
Bütün kalamarları bu şekilde hazırlayalım
Kalamarlarımızı hazırladığımız tarator sosla servis yapın