Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalamar

Kalamar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

500 gr kalamar, 2 şişe maden suyu, 1 paket karbonat (en küçük paketlerde satılandan), 2 çay kaşığı tuz, 1 adet kesme şeker Kızartmak İçin:
Sıvı yağı, Un Tarator Malzemesi İçin:
3 diş sarımsak, 56 adet ceviz, 1 yemek kaşığı ekmek içi, 1 yemek kaşığı mayonez, Yapılışı

Kalamarları yıkayıp derin bir kaba alalım
Üzerine maden suyunu, karbonatı, tuzu ve şekeri ilave edip karıştıralım
Sonra kalamarları biraz ovalayıp üzerini streç ile kapatalım
Bu şekilde buzdolabında 34 saat bekletelim
Tarator malzemesi için; sarımsakları ince ince kıyalım
Cevizi ve ekmek içini rondodan geçirip bir kaba alalım
Üzerine sarımsakları, mayonezi ve yoğurdu ilave edip karıştıralım
Daha sonra kıvamını kontrol edip servis tabağına alalım
Kızartma tenceresine sıvı yağ döküp yağı kızdıralım
Geniş bir tabağa un dökelim
Kalamarları maden suyuyla yaptığımız karışımdan çıkarıp una bulayalım
Kalamarları sallayıp fazla ununu atalım
Kızgın yağda 1 dakika bir yüzünü, 1 dakika da diğer yüzünü kızartıp havlu kağıt koyduğumuz tabağa çıkaralım
Bütün kalamarları bu şekilde hazırlayalım
Kalamarlarımızı hazırladığımız tarator sosla servis yapın


 
858,497Konular
981,941Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt