Kalbi koruyan 10 gıda Amerikan Natural Health dergisi, bambaşka üniversitelerin araştırmalarını derleyerek yürek sağlığını korumaya muavin olan gıdaların bir listesini yayınladı İşte derginin tavsiye ettiği yiyecekler 1 ÇİKOLATA: Günde 3 parça bitter çikolata yemek yemek, kolesterolü yüzde 36, kalp krizi riskini ise yüzde 50 düşürüyor 2 YEŞİL DERE: Yüksek oranda antioksidan, A, C ve E vitaminleri içeriyor 3 SOMON: Kalp sağlığı için gerekli olan Omega 3 asidi, somon balığında yüksek oranda bulunuyor Doktorlar herkese haftada bir kere, bir avuç büyüklüğünde somon balığı yenmesini tavsiye ediyor 4 CEVİZ: Günde birkaç avuç ceviz yemek kalbe giden kan dolaşmını düzenliyor, damar sertleşmesini önlüyor ve kalp hastalığı riskini yüzde 30 azaltıyor 5 YULAF EZMESİ: İçerdiği lifler baştan sona yürek sağlığını koruyor Hem protein, kalsiyum, demir, çinko, bakır, magnezyum ve E vitamini içeriyor 6KUŞKONMAZ: Vücuttaki zararlı yağ hücrelerinin atılmasına ve kolesterolun düşmesine tezgâhtar olarak kalbe iyi geliyor 7 PORTAKAL: Portakal, greyfurt ve limon gibi turunçgiller kötü kolesterol seviyesini düşürmeye tezgâhtar oluyor 8 KURU ERİK: Antioksidan oranı en yüksek besinlerden biri Lif içeriği baştan sona yürek hastalıkları riskini azaltıyor 16 adet kuru erik jurnal lif ihtiyacının yüzde 25'ini karşılıyor 9 YER ELMASI: Birçok antioksidan içeren yer elması, özgür radikalleri vücuttan atarak kalp sağlığını koruyor 10 PAPAYA: Egzotik bir meyve olan papayanın içindeki sindirim sistemini düzene sokan enzimler kalp kaslarını koruyor, potasyum ise kalbi besliyor