Kalbi koruyan 10 gıda Amerikan Natural Health dergisi, bambaşka üniversitelerin araştırmalarını derleyerek yürek sağlığını korumaya muavin olan gıdaların bir listesini yayınladı İşte derginin tavsiye ettiği yiyecekler 1 ÇİKOLATA: Günde 3 parça bitter çikolata yemek yemek, kolesterolü yüzde 36, kalp krizi riskini ise yüzde 50 düşürüyor 2 YEŞİL DERE: Yüksek oranda antioksidan, A, C ve E vitaminleri içeriyor 3 SOMON: Kalp sağlığı için gerekli olan Omega 3 asidi, somon balığında yüksek oranda bulunuyor Doktorlar herkese haftada bir kere, bir avuç büyüklüğünde somon balığı yenmesini tavsiye ediyor 4 CEVİZ: Günde birkaç avuç ceviz yemek kalbe giden kan dolaşmını düzenliyor, damar sertleşmesini önlüyor ve kalp hastalığı riskini yüzde 30 azaltıyor 5 YULAF EZMESİ: İçerdiği lifler baştan sona yürek sağlığını koruyor Hem protein, kalsiyum, demir, çinko, bakır, magnezyum ve E vitamini içeriyor 6KUŞKONMAZ: Vücuttaki zararlı yağ hücrelerinin atılmasına ve kolesterolun düşmesine tezgâhtar olarak kalbe iyi geliyor 7 PORTAKAL: Portakal, greyfurt ve limon gibi turunçgiller kötü kolesterol seviyesini düşürmeye tezgâhtar oluyor 8 KURU ERİK: Antioksidan oranı en yüksek besinlerden biri Lif içeriği baştan sona yürek hastalıkları riskini azaltıyor 16 adet kuru erik jurnal lif ihtiyacının yüzde 25'ini karşılıyor 9 YER ELMASI: Birçok antioksidan içeren yer elması, özgür radikalleri vücuttan atarak kalp sağlığını koruyor 10 PAPAYA: Egzotik bir meyve olan papayanın içindeki sindirim sistemini düzene sokan enzimler kalp kaslarını koruyor, potasyum ise kalbi besliyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.