Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalbi Yumuşatmak İçin

Kalbi Yumuşatmak İçin

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Katılaşan kalbleri korku veya şükür halindeki gözyaşı ile yumuşatmak gerekir Kur'anı kerimde şükredilmesi emredilmektedir:

(Bana şükredin, nankörlük etmeyin!) Bekara 152

Nankörlük, şükretmemek, nimetleri Allahü teâlâdan bilmemek demektir

(Şükrederseniz elbette nimetimi artırırım Eğer nankörlük ederseniz, hiç şüphesiz azabım çok şiddetlidir) İbrahim 7

(Kullarımdan şükreden azdır) Sebe 13

Hadisi şerifte de (Kıyamet günü Şükredenler gelsin!diye seslenilir Onlar bir bayrak altında Cennete girer Bunlar, darlık ve genişlikte, her halükarda Allaha şükredenlerdir) buyuruldu (İGazali)

Similar threads

Allah'a şükrün lüzumu; Hiç yoktan yaratıldığımız için şükür gerektiği gibi ,şu hususlardan dolayı da şükür gerekir; 1Allahü teala, bizi bir taş, bir bitki veya bir hayvan olarak değil de insan olarak yarattığı için, 2Müslüman bir ülkede doğduğumuz için,(gayrimüslüm bir ülkede dünyaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
ALLAH'a şükrün lüzumu; Hiç yoktan yaratıldığımız için şükür gerektiği gibi ,şu hususlardan dolayı da şükür gerekir; 1ALLAHü teala, bizi bir taş, bir bitki veya bir hayvan olarak değil de insan olarak yarattığı için, 2Müslüman bir ülkede doğduğumuz için,(gayrimüslüm bir ülkede dünyaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Verilen herhangi bir nimetten dolayı, bu nimeti verene karşı söz, fiil veya kalb ile gösterilen saygı ve karşılık, iyiliğin kıymetini bilme ve iyilik yapana bu hissi gösterme, nimet ve iyiliği anıp sahibini övme Hamd ve medih kelimeleri de mana itibarıyla şükür kelimesine yakındır Bazı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Kuan'da Geçen Şükür İle İlgili Ayetler, 2:52 Sonra yine de sizi affettik, artık şükretmeniz gerekiyordu 2:56 Daha Sonra şükredesiniz diye sizi ölümünüzün gerisinde her yerde diriltmiştik 2:152 O halde beni anın, ben de sizi anayım Bana şükredin de nankörlük etmeyin 2:158 Aslında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
190
Şükretmek Ne Demektir Şükretmek, bahşedilen her türlü nimetten ötürü, dille ve kalple Allah'a olan minnet ve teşekkürünü ifade etmek, bu nimetleri Kuran'da belirtildiği şekilde kullanarak hakkını saptamak demektir Kalben ve dille olmasının yanı sıra şükrün doğrusu yapılması da çok önemlidir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
858,467Konular
981,168Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt